MotoNews.pl

Szybko sprzedawajcie esperaki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Samochód przywieziony z zagranicy bez VAT-u i akcyzy - czyli nasze złomy drastycznie stanieją!

A co? Myślałeś, że podrożeją?
To akurat było od dawna wiadome, że używańce po wejściu do Uni potanieją. I to wszystkie, nie tylko "nasze złomy", więc nie ma co brać do głowy.

Wcale nie muszą potanieć - wszystko zależy od opłat celnych o których napisałem powyżej. A jak już zniosą wszelkie opłaty celne to za full wypasionego 2.0 z 96r. w Niemczech zapłacimy 3 tys euróf - co daje niewiele ponad 14000 zł - tyle to ja za swojego złoma dałem rok temu.

ja tylko na to czekam, po wejsciu do UE pojade do braci na zachod po jakies 2.0 full

No ale najpierw musisz swoje sprzedać. I to szybko, po w kwietniu, jak sprawa się wyjaśni możesz stracić na nim (i my wszyscy) ze 20%.

No to dałeś dużo piotr-ek. Albo już staniały, bo ja w końcu dałem dwa tygodnie temu za swojego z 98, 12 750. Jak za 2,0 z 96 roku miałbym dać ponad 14, nawet z full wypasem, to już chyba wolę swojego.

Cytat:
2004-02-04 13:18:15, Walus pisze:
No to dałeś dużo piotr-ek.

Raczej standardowo. W listopadzie 2002 takie były ceny. A nieco ponad 1 tys zł za klimę, welur, mocniejszy silnik itp. itd. to niewiele.

Brak VAT-u to bardzo dobra wiadomość. Choć w to, że państwo zrezygnuje z akcyzy to ja nie wierzę.
Ale jakby to była prawda to trzeba chyba będzie zacząć się rozglądać za jakąś beczką . Mniam.

Waluś - to nie Piotrek dał dużo. To Ty dałeś mało.

OK.
Kłócić się nie będę. Tym bardziej mnie to cieszy.