| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-24 12:23:37 Co to ma na celu?Zwiększenie mocy?Można przecież odme wyjąć i auto też pojedzie.Jakieś powietrze z pod pokrywy zawór leci spowrotem do dolotu.Czy ktoś może mi to dogłębniej wytłumaczyć i napisać,czy jeżeli odłącze odmę z dolotu i zostawie przy klawiaturze i założe na koniec tego węzyka filterek malutki-to czy zyskam coś na osiągach?hmmm.... |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-24 12:29:44 może ma to na celu odpowietrzenie silnika,tzn.bloku,albo głowicy?ale czy można jakoś tym sposobem zwiększyć sobie moc w bolidzie? |
Crit | 2003-12-24 14:15:04 Supra kameleon pewnie znacie to autko, wywaliło simering na wale takie ciśnienie było. Teraz ma duży filtr na odmie i już nie wywala, no ale on dmucha 2 bary |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-24 14:47:32
Ja niemam co odkurzać,bo obecnie mam z tyłu wszystko wywalone dla obniżenia masy,koła zapasowego też nimam(ale narazie nigdzie daleko niemykam.Długo tak niepojeżdze,ale porobie parę testów i założe spowrotem chociaż siedzenia.Z przodu odkurzam co tydzień.Chyba se podaruje tą odmę,bo jak widze ma to sens w autach z turbo [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-12-24 14:49:38 ] |
zyzy czerwone HC3D crossc ... miasto zabite d(r)echami | 2003-12-24 14:50:24
jak chcesz turbo to szukaj 3sgte głowiece fe sa podobno zaslabe |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-24 14:55:15
właśnie z tymi głowicami mi się przypomniało i wymazałem to z turbo,bo dokońca niewiem jak to jest z tymi głowicami.Podobno nawet wkładka efektu niedaje.hmmmm.....,a co dopiero stożek.Tak słyszałem,ale ile w tym prawdy? |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-12-24 16:51:55 zaczac od przerobienia glowicy na GT |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-24 19:20:15
2500zł u Pana Jacka Chojnackiego(+13KM ? ).Niewiem kiedy taką kase bym uzbierał,a poza tym niewiem,czy jest osoba w Polsce,która taką przeróbke wykonała u niego w silniku 3S-FE.Jeżeli ktoś zna kogoś we wrocku,albo śląsku to niech napisze ile biorą za GT,bo ja do wielu osób pisałem,ale nikt mi nie odpisał,albo nic się niedowiedziałem.Niechciałbym auto zostawić u jakiegoś gościa,który nigdy tego nierobił,wolałbym też dopłacić ze 200zł za pomiar na hamulcu.Ale to co oferuje godula i chojnacki |
zyzy czerwone HC3D crossc ... miasto zabite d(r)echami | 2003-12-24 20:44:41 ja pisałem o głowicach FE, GE to inna bajka mozna sie bawić
mi stożek + dolot dał 6KM wydechy narazie nie masz co robic bo cariny mja z kwasowki najwyzej mozesz wywlic kata ale nim to wszytko zrobisz pojedz na hamownie potem zrób i znów pojedz i bedziesz miał na papierze. A co do turbo dowidz sie czy pasuje głowica i inne graty 3sgte ja tak to połowa problemów, jak nie to lekko odpręzysz silnik pompowac bedzesz 0,5bara i bedze super |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-12-25 13:31:44
Robił on już coś takiego w 3S-FE i czy na tą robote daje jakąś gwarancję niepogorszenia się osiągów? |