MotoNews.pl

Planuje trase w góry - dylemat wyboru.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w czwartek wybieram sie z Łodzi do Czech na narty. Granice przekraczam w Głuchołazach.
Jak byłem młodszy to rodzice jechali:
Łódź-Kluczbork-Opole-Kedzierzyn Koźle-Prudnik-Głuchołazy.
Komp zaproponował mi ciut krótszą droge:
Łódź-Złoczew-Kępno-Namysłów-Brzeg-Grodków-Nysa-Głuchołazy

Moje pytanie do któregoś z Was co zna te trasy i może doradzić która przyjemniejsza i łatwiejsza do podróży.

Dzienks.

Nikt mi nic niezasugeruje?

znam tą drugą trase ale od brzegu do głuhołaz i jest ok

W takich warunkach jakie panują teraz może to być jielada prablem by wybrać dobrze. Można pokusić się o krótszą drogę i może o mniejszym ruchu ale o niższym standardzie odśnieżania, lub też dłuższą o większym ruchu ale za to dobrze odśnieżoną!! Wybór należy do Ciebie!!

Pamiętam, że kiedyś wracaliśmy do domu stamtąd, i złapała nas śnieżyca, to wujo pokierował inna drogą, tak więc inna to musi być własnie ta komputerowa.

Cytat:
Łódź-Kluczbork-Opole-Kedzierzyn Koźle-Prudnik-Głuchołazy.

ja wybralbym pierwszy wariant, trasa jest wygodna, na pewno o lepszym standardzie niz wariant drugi, tylko nie wiem po co jechac z opola do prudnika przez kedzierzyn??? z opola jedziesz do prudnika przez biala prudnicka przed ktora jest dluuuuuuuuuga prosta (Smolarnia) ma ok.10km (przetestujesz swego malca ) jesli chodzi o klase odsnierzania to Lodz-Kluczbork to chyba ty lepiej sie orientujesz Kluczbork-Opole trasa jest ok na pewno odsnierzona, blizej opola jest fajnie szeroka i rowna, Opole-Prudnik trasa normalna nie tak fajna jak wczesniej ale spoko a z Prudnika do Glucholaz to juz rzut kamieniem

jadac przez opole oczywiscie mozesz zawinac do mnie bo normalnie prawie pod blokiem mi bedziesz przejezdzal
wygodnej podrozy zycze i udanego szalenstwa na nartach, pozdrawiam.

Dzienks, hehe niestety na prostej malca nie przetestuje bo jade fiacikiem, ale uno