Gugi ,Dayton dajcie znac jaka diagnoza...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak juz bedziecie wiedziec co sie stalo z silnikiem to napiszcie.Aha i jeszcze bym prosil o adres do stronki gdzie bedzie owy filmik.A moze Mef wrzuci filmik na stronke??

yyy jaki silnik??jaki filmik?? o co biega??czemu nie jestem w temacie??

Trza bylo byc dzis na pasie kolo16 to bys byl widzial.A tak to musisz czekac az Gugi napisze. A filmik bedzie z Micra i moim skodillakiem w wyscigu na "400m"

heh a więc diagnoza wstępna już jest....własnie wóciliśmy z garazu i nie jest dobrze....a może nie jest źle....
w każdym razie dla ludzików którz nie byli..
Podczas wyścigu wila z gugim gugi przy 9 tys obrotów na dwójce zamiast wrzucić 3 wrzucił 1-szy bieg.....
w efekcie czego łańcuch przeskoczył i tłoki spotkały sie z zaworami. zawory połamane, napinacze łańcucha rozrządu rozsypały się.....wygląda to nie najlepiej...to jest motywacja do zmodyfikowania troszke tego silniczka.Bo seria sie słabo kręciła
To tyle ode mnie...
o dalszych losach bede informował

Uuuuuuu no to nieciekawie.To moze teraz czas na jakis 1.3??
Ale i tak ladnie szla micra,ale skodillak twardszy

ano ciekwaie nie jest.....w sumie najwyzszy czas na 1.3 ale chyba jeszcze pośmiga ten silniczek 1.0 moze troszke zmodyfikowany
owszem skodilak twardszy ale zrób to samo co on to by Ci skrzynia w skodillaku zęby wybiła
a ja chce wilu silnior z Twojej skody!!!!kupie go nawet teraz ile chcesz za niego?

No tak jak napisał Dayton pierdzielnąłem się z biegami i wsadziłem asa a jak sprzęgło skleiło to juz było po ptakach
Zrobiłek kilka fotek z filmiku i jak będę je miał na dyskietce w pracy to wkleje
Narazie poszukuję 8-miu zaworów wydechowych di Micry 1.0
bo moje są w nie najlepszej kondycji.
Jak będzie fotka to sami ocenicie
Ale jak poskładam to się spróbujemy jeszcze raz bo już Cię Wilu zaczynałem doganiać na dwójce ale mnie obroty silnika trzymały więc najszybciej jak potrafiłem zmieniłem bieg tyle tylko że niestety na zły...........
No ale teraz modyfikacje i zobaczymy

pozdroofka i do zobaczenia po remoncie

gw..

no to powodzenia w remoncie i wracaj szybko na krakowskie ulice

heh Dayton,u mnie nie ma mozliwosci wrzucenia jedynki przy20km/h ,a co dopiero przy 70km/h
Ale jakby sie to stalo to sprzeglo jest na wykonczeniu i pewnie by nie pozwolilo na takie chece.Ja i tak sie dziwie ze skrzynia wytrzymala a nie silnik.Mocna skrzynia.
Co do mojego silniora,to jak na razie nie jest na razie na sprzedaz i sie nie zanosi na to.NA wiosne sie go uszczelni i jak bedzie przyplyw gotowki to cos sie przy nim podlubie.
Pewnie bys mnie doszedl pod koniec ,bo skodzianka juz od ok 90km/h nie ma za bardzo mocy zeby sie dalej rozpedzac.No ale jak na konstrukcje z lat 70 to i tak niezle sobie daje rade z innymi nowszymi maszynami.
Strasznie dziwna charakterystyke ma ten twoj silnik Gugi,seria a kreci sie do 9 tys ,a przy jakich obrotach jest moc i moment mniej wiecej??wedlug mnie nie ma sensu krecic silnika powyzej obrotow mocy max.