Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-12-27 18:08:54 Witam
Mam taki problem. Kolega w pierwsze sniegi uderzyl prawym przednim kolem w kraweznik efekt taki ze skrzywil ucho resoru. Po tym uderzeniu pedal sprzegla opadl.Wczesniej lapal w polowie teraz przy samym dole.I sa problemy z wrzuceniem 3 biegu.Mianowicie nie da sie wrzucic 3 z 2 trzeba zrobic tak 1-2-4-3 :> POsprawdzalem sruby laczace silnik ze skrzynia. probowlaem podniesc skrzynie do gory na poduszkach troszke pomogle. Panowie w czym rzecz ? |
![]() -danio- F&F Sympatyk Fiat 126p Oleśnica | 2003-12-27 18:41:41 mam ten sam problem sori że sie wtrącam ale twrz nie wiem co jest.pozdro
|
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-12-27 18:50:28 nic nie szkodzi ![]() |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-12-28 00:06:20 CO jest panowie ?
Swego czasu widzialem taki posty z niewchodzacymi biegami. A teraz cisza??? Jezdzicie bakami na codzien :> powinniscie wiedziec :> HERE COMES THE PAIN !!!!!!!! |
![]() NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2003-12-28 09:48:29 mialem dokladnie ten sam problem
jesli bardzo uderzyl to przyczyna moze byc przesuniety cały uklad napedowy do przodu na poduszkach (jesli jest przesuniety do przodu to za to bardzo ciezko wybrac lewarkiem biegi nieparzyste i sa one na lewarku daleko z przodu) mialem taka przygode ze cofajac walnalem tlumikiem w kraweznik silnik zgasł - okazalo sie ze to wina rozrusznika (walnał z impetem w karoserie i padł) ale to nie wszystko patrze a tu mi jakos dziwnie lewarek stoi (troszke krzywo) próbuje zapiac 1 nic.... 3 tez nic za to 2 i 4 wchodziły jak masełko (a jak sie zapieło to lewarek był prostopadle) proponuje wymienic poduszki jak sa zuzyte i odkrecic mocowanie silnika do belki jak wszystko ok (nic nigdzie nie pokrzywione) to w kanale (zebys mogl byc pod autem) zapierajac łomem gdzies w okolicach skrzyni biegów przesunac cąły uklad do tyłu i skrecic w takiej pozycji wszystkie jego mocowania (poduszki i belka) pozdrowienia |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-12-28 10:27:43 Mozna powiedziec ze robilem tak :>
na poczatku odkrecilem poduszki i podstawilem podnosnik pod skrzynie i na roznych podniesienia sprawdzalem jak wchodza biegi. Wiem ze na jednym bylo tak ze jak zapinalem 3 to cos blokowalo odpuszczalem i wtedy wchodzil.Nie musialem cofac drazka na 4. TO bylo najdogodniejsze ustawienie ale nie idealne. Pozniej odkrecilem znowu poduszki wziolem lom i probowalem przesunac skrzynie chociaz chociaz nie robilem tego na chama. Dalej nic. Sprzeglo podciognolem....i niestety nic. Mysle ze to nie sprzeglo tylko cos z ukladem wybierania biegow. CO myslicie o regulacji przy drazku ? |
![]() Grzechu F&F Wolny Słuchacz :) Seat Ibiza '00 Legnica | 2003-12-28 12:47:42 nio oki - a jesli sa problemy tylko z wstecznym ? inne wchodza dobrze, bez oporow tylko wsteczny jest "dziwny" ? |