Pompka spryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
padła mi kompletnie w 1.5 16V. Czy ktoś może wie ile to może kosztować i gdzie, albo może pasuje jakaś od czegoś innego?

lada samara
koszt w zeszlym roku 25-30 zeta
nawet kostka elektryczna pasuje
wyrzucasz stara wkladasz nowa i dzilala

Dzięki

Pompka kosztuje ok 25 zł paseuje napewno od opla

36 zł orginał z czujnikiem w ASO.

Pozdr Czedu

Ja właśnie kupiłem tę za 36 w ASO, ale czujnika nie widziałem - chyba, że nie wiem co to jest

nexia ma pomke z czujnikiem bo tam zbiornik jest w nadkolu i nie widac czy jest plyn czy go niema i wtedy zapala sie kontrolka na tablicy

W Esperach też montowali pompkę z czujnikiem.

Pozdr Czedu

Cytat:
nexia ma pomke z czujnikiem bo tam zbiornik jest w nadkolu i nie widac czy jest plyn czy go niema i wtedy zapala sie kontrolka na tablicy

U nas na desce rozdzielczej tez jest cos takiego. U mnie jeszcze nie miala okazji zablysnąć

No jest cos takiego ale odlonczone jest od nowosci niewiem czemu. Jak wlancxzam to lampka od spryskiwacza sie swieci caly czas nawet gdy jest zbiorniczek pelen. Wiec jest odlaczone czy to moze bezpiecznik jest przepalony czy jak?

W podstawowej wersji wyposażenia (czyli GLX) nie ma tego czujnika, jest tylko przygotowanie do jego instalacji.

Czyli espero 1.5 niema czegos takiego tak? Ale dlaczego ja zepne te zlaczki to mi sie pali na stale kontrolka od spryskiwacza?

Normalnie to czytalewm, ze sie bezpiecznik przepalal, a Tobie sie pali? Nie wiem, zreszta to i tak nie istotne, kiedy czujnika nie ma

jak zlacze te kostki to mi sie pali na stale lampka od spryskiwacza. Tomek mi mowil ze mam bezpiecznik przepalony ale ktory to jest ten bezpiecznik to wymienie i zobacze wtedy jak jest

Witam
Mam wersje GLX z 95 roku i w standarcie jest zbirnik spryskiwaxcza bez czujnika poziomu płynu spryskiwacza. Sa tez wyprowadzone dwa kable do jego podpięcia. Kupułem czujnik poziomu płynu i przrobiłem go zeby pasował długościa do zbiornika (obciecie jego długości). Podłaczyłem jeden kabelek z wiazki z kabelkiem czujnika i jest ok. Lampka sie pali na desce rozdzielczej przy niskiej ilości plynu.

Pozdrwawiam wszystkich