Jakie nakretki do AVENSIS? skad dekielki TOYOTy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zmienilem felaszki i teraz mam nakretki nie przykryte dekielkiem jak to bylo w poprzednich felaszkach... no a w zwiazku z tym ze nakretki dotad przeze mnie stosowane nie byly 'pelne' (tylko z dziura na wylot), musze kupic 'pelne' teraz zeby ladnie to wszystko wygladalo.... podajcie mi prosze jaki rozmiar maja sroby do naszych samochodow, bo zakladam ze wszyskie toyotki maja taki sam! wazny jest chyba tylko skok gwinta.. i nie wiem czy jest 1,25 czy 1,50mm! A no i moze jakis namiar na miejsce gdzie takie mozna dostac, moze ktos z was ma na zbyciu. Czekam na info i z gory dziekuje z pomoc.
pozdrawiam z holandii

a! jeszcze jedno! gdzie dostane dekielkie do felg toyotowskie? moze tez ktos was ma do sprzedania...??

[ wiadomość edytowana przez: lenny dnia 2004-01-06 10:50:58 ]

Cytat:
2004-01-06 08:58:19, lenny pisze:
[...]
wazny jest chyba tylko skok gwinta.. i nie wiem czy jest 1,25 czy 1,50mm!
[...]

Uważaj, w japończyku może być jeszcze calowy, tak jak to ma miejsce w drobnozwojowych śrubach przy silniku. Można się nieźle załatwić, bo różnica w skoku jest minimalna i początek wkręca się dość łatwo.
Pozdro.

ok kurna perzan.. tu mnie zagiales... calowe? ale dzieki za info! tylko nadal jednak licze na jakeis konkrety od jakeigos klubowicza.... pozdrawiam

panowei kolejne pytanie mam!
skad dekielkie oryginalne toyoty wytrzasnac do aluskow? moze macie jakies pomysly albo dojsca....
bede wdzieczny za pomoc!