MotoNews.pl

Dzwoniące oblachowanie silnika 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Walczyłem dzielnie ale mam już dość!! Bezprzerwy dzwoni mi obudowa ternostatu lub któraś z nich!! Obudowę termostatu już wymieniałem dwukrotnie (pourywały się uszu mocujące )!! Teraz zaczyna znów coś dzwonić!! Zaczyna się od około 2800 obr/min i im wyżej tym gorzej!! Tłucze jak wściekłe!! Nie widać zadnych pourywanych uchwytów (jak narazie) no i wszystkie sruby też są!! Gdzie to cholerstwo może tak tłuc!!?? Ratujcie bo dostanę cholery!!
P.S. Nie są to obejmy tłumika!!

Sprawdz czy ci sie alternator gdzies nie odkrecil, ja mialem to samo dzwonienie caly czas i tez wymienialem obudowy termostatu i nic, okazalo sie ze rozkrecila sie obudowa alternatora. Ale najpierw posprawdzaj wszystkie sruby od obudowy wiatraka, mozliwe ze sie w srodku przegroda poluzowala, tam moze dzwonic wszystko.

może to blacha, która znajduje się między dwiema połówkami osłon alternatora?? żeby to sprawdzić, musisz podnieść puszkę filtra powietrza żeby ją wywalić - od strony tyłu auta odkręcasz dwie nakrętki (do jednej ze szpilek jest prowadnica przewodu paliwowego przymocowana), od strony przodu wycinasz boschem lub czymś podobnym

ja mialem podobnie, kombinowalem w kazda strone co mi tam dzwoni, az wlazlem pod samochod i sie okazalo ze to wcale nie ta od termostatu ani nic przy alternatorze, nawet podejrzewalem za jakas srubka mi wpadla do wiatraka, a okazalo sie ze odkrecily sie srubki od blachy laczacej skrzynie z silnikiem tej trojkatnej

mialem to samo co evilone - oslona sprzegla jak nic

to samo co poprzednicy moi....dzwoni jakby tlumik luzem byl...

Obejmy tłumika to nie są!! Wymieniałem już ze sto razy bo pękały pomimo przeszlifowanych otworów mocujących (rzemo) teraz kupiłem fabryke i jest ok!! Sprawdzę pdlachowanie sprzęgła. Może to to

Zrobiłem;]. Taj jak mówiłem odzywała się obudowa termostatu od strony mniej widocznej dla oka. Jak narazie uzupełnienie ubytków śrubowych uspokoiło brzęczące blachy. Ciekawe na jak długo!!