MotoNews.pl

Elektroniczny słownik samochodowy (jezyk techniczny)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuję czegoś podobnego do tej książki, tyle że w wersji elektronicznej, co by nie trzeba było tyle stron wertować. Jest to szczególnie męczące przy tłumaczeniu dłuższych i bardzo skomplikowanych tekstów. Ponadto musiałoby (najlepiej by było) to działać w obie strony (PL-obcy i obcy PL). Dla mnie najważniejszy jest angielski i niemiecki, ale wiecej nie zaszkodzi .
Czy takie coś jest wogóle dostępne? Może ktoś z Was ma coś takiego? Proszę o wszelkie info co, gdzie i jak.

Posiadam program "English translator 3". Szczerze nie testowałem go na języku technicznym ale działe całkiem ok. W ustawieniach posiada funkcję specyfikacji kontekstu tłumaczenia (techniczny też jest).Posiada też funkcje tłumacza stron internetowych co bardzo mi sie przydaje. Nie wiem czy o takie coś ci chodziło ale ten programik jest godny polecenia..

Co do słownika technicznego, to takowt zawarty jest w pakiecie "Leksykonia". Wprawdzie tylko jest tam język angielski, ale widziałem też gdzieś jeszcze ten słownik po angielsku.

Zauważyłem że nie opisałem tutaj jak rozwiązałem ten problem.
Tak więc wszystkim podłączonym do netu (czyli chyba wszystkim ktorzy to czytają ) polecam >> SŁOWNIK TECHNICZNY << serwisu autobaza.pl. "Gada" w pięcki językach (w tym polski) i jak do tej pory jestem z niego raczej zadowolony. W połączeniu z dowolnym ogolnym słownikiem (najlepiej e-słownikiem tak jak w moim przypadku) można się już brać praktycznie za każdy opis itp. Ja już prawie skończyłem jedno tłumaczenie podpierając się w/w słownikiem co będzie można niedługo podziwiać - nie omieszkam się tym pochwalić .