Egzotyczny model ?!?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://www.mobile.de/SIDVGq1jaBp5CQGJjBvC1NSiQ-t-vaNexlCsAsK%F3P%F3R~BmSB10LsearchPublicJ1073128246A1LsearchPublicCCarZ-t-vctpLtt~BmPA1B21B20C106%5E-t-vMk_X_xsO~BSRA6E14400A2A0A0/cgi-bin/da.pl?top=32&bereich=pkw&id=28105992

I co wy na to ? Moim zdaniem superrr (klima?) hyhyhyhy

Zabawne autko

A to jest lada Bohse, kiedyś też był już taki temat, bodajże tytuł "ładzianki na mobile.de". A właśnie, co do tej Bohse to fabryczna czy niefabryczna przeróbka? Bo ja jej nie mam w modelach i właśnie nie wiem czy ją dodać czy nie? Jeżeli fabryczna to ją dodam. Więc fabryczna czy nie?

Miły - zarówno bohemia, fun jaki i bohse - nie sa fabrycznymi przeróbkami. Robią je małe warsztaty w czechach niemczech - tak więc jesłi na stronie umieszczasz tylko fabryczne modele - tych nie musisz chyba dodawać .

Paweł, bo ja inaczej interpretuję czy przeróbka jest fabryczna czy nie. Fabryczna w mojej interpretacji jest wtedy, kiedy dana przeróbka robiona jest że tak powiem "masowo", do sprzedaży, nawet jeżeli nie robi tego żadna filia należąca do VAZ-a. Natomiast niefabryczna jest wtedy, kiedy ktoś sobie indywidualnie coś przerobi w swoim samochodzie, tak jak np. Ty byś stuningował swoją 2103. Tak samo jak np. grupa 110: te tuningi robią często rosyjskie firmy tuningowe, a nie sam VAZ, więc skoro te zamieściłem, to Bohse też wtedy dodam (bo Bohemia np. jest). I w takim razie ladę Lotus chyba też będzie trzeba dodać.

Ps. Paweł, a co to jest Fun?
Pozdrówki
Miłosz

No i namieszał ten śmieszny samochodzik

A w zasadzie to niech se miesza. W trakcie budowy stronki wiele razy już jakieś tam łady nieźle mi w głowie przewracały, że mało co nie dostawałem już tej słynnej w naszym klubie "kurwicy". Bo kiedy np. chciałem już stronkę kończyć czy coś, nagle przypadkiem dowiedziałem się, że jest jeszcze jakiś model, jakiś tuning czy coś. I stąd tak długo robię tą stronkę.
Sorki, bez obrazy, ale pod względem tych modeli, tuningów itd., to łada to jednak taka poje...a marka samochodów. Tyle tego jest, że chyba oni sami o tym nie wiedzą o wszystkich swoich modelach. A jeszcze z oznaczeniami jakie są nieścisłości i ile tych oznaczeń jest. Typowa rzecz dla rusków, u nich wszystko jest tak powalone. A mi się kiedyś wydawało, że łada to tylko Zhiguli, Niva i Samara no i 110. A teraz wiem, jak bardzo się myliłem.
I gdybym przed rozpoczęciem budowy stronki wiedział, że to będzie tak popieprzone, to za cholerę bym tych modeli nie robił. Owszem, ja mimo wszystko nie żałuję, że się tego podjołem, ale też gdybym wiedział co to będzie, to bym nie robił tego.
No ale mimo, że wielokrotnie przez te modele miałem ataki tej słynnej "kurwicy", nigdy nie poddawałem się.

http://www.mobile.de/SIDnCtbbBmj4bvk8tgWaUj3vQ-t-vaNexlCsAsK%F3P%F3R~BmSB10LsearchPublicJ1073167979A1LsearchPublicCCarZ-t-vctpLtt~BmPA1B61B20C107%5E-t-vMk_X_xsO~BSRA6E14400A2A0A0/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&id=11111111124830229&top=61&

hehehe
śmieszene te autka,ale ja wolę moją siódemkę

Ja tez wole swoja siodemke, zal mi tylko dupe sciska jak widze co sie z nia dzieje w zime.

zgadza się-sól nie zna litości
ja już się przygotowuje (psychcznie) na zabawę z drzwiami,bo muszę je przepłatować - już się ich nie odratuje...

moja stala dzien przy ulicy i zobacz co sie stalo - fotka w profilu

hehehehe
sory,ale nie mogłem się powstrzymać,chociaż sam pewnie bym się też zmartwił...

pozostaje Ci czekać do wiosny,wstawić ładę do garażu,albo latać z suszarką

Twoje auto pasuje teraz do tego wątku, hehehe

[ wiadomość edytowana przez: magik dnia 2004-01-04 14:26:08 ]

a tak w ogóle to ciekawi mnie czy ma ktoś w polsce taki "egzotyczny model" ladzianki
moze miły bedzie wiedział-hihihihi

p.s. Franc współczuje dobrze ze mieszkam w "centrum" bo tu zimy nie tak srogie

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2004-01-04 15:03:23 ]

Cytat:
2004-01-04 15:02:36, zax pisze:
a tak w ogóle to ciekawi mnie czy ma ktoś w polsce taki "egzotyczny model" ladzianki
moze miły bedzie wiedział-hihihihi

Raczej nie będzie miał. Wprawdzie jest to spod znaku łady, ale robią to wyłącznie Niemcy, Ruski się do tego nie dokładają. Podobnie było w przypadku Samary Baltic, którą robili Fińcole, czy Samary Bohemii (kabrio), którą robili we Francji, Niemczech, Czechach itp. O ile np. Balticzka była eksportowana do wybranych krajów, o tyle Bohse już raczej nie, a nawet jeżeli tak, to w raczej małych ilościach, dlatego nikt w Polsce by czegoś takiego nie miał. No chyba, że na indywidualne zamówienie
Ale Bohse to oczywiście nie jedyny "egzotyczny" model łady. Tych "egzotyków" to łada ma dosyć sporo na bazie różnych grup modelowych. Oczywiście ja nie będę tutaj po kolei wymieniał wszystkich egzotyków made in łada, bo po to jest/będzie prezentacja modeli żeby każdy mógł poznać wszystkie, w tym też "egzotyczne" łady. A poza tym wymienienie tego wszystkiego na forum zajełoby strasznie dużo czasu!

[ wiadomość edytowana przez: mily_byd dnia 2004-01-04 15:48:07 ]

Może nie tyle egzotyczny co bardzo oryginalny model to Landola z Białegostoku.

Cytat:
2004-01-04 15:47:11, pawel_krakow pisze:
Może nie tyle egzotyczny co bardzo oryginalny model to Landola z Białegostoku.

Ale muszę powiedzieć, że on chce ją sprzedać. Kiedyś dał ogłoszenie na gratce, na naszym starym nethitowym forum giełda też kiedyś założył wątek.
Ale w sumie też ta 212183 Landola może być egzotyczna. W końcu typ nadwozia tzw. "beach buggy", sama nazwa mówi.

Tfu... nie znosze takich bajerow - klasyka, klasyka i jeszcze raz klasyka... oryginalna wersja fabryczna, seryjny model - to jest to !~