Rejestracja samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Czy nie mając osiemnastu lat mogę zarejestrować samochód na siebie? dzięki za odp.

raczej nie, bo przy rejestracji trzeba okazac dowod osobisty, ale jako wspolwlasciciel to chyba mozna

dowód osobisty można mieć chyba od 13-go roku życia

dokladnie widynek.
wiem na 100% ze jako wspolwasciciel nie musisz miec 18.
jak sie kiedys pytalem w urzedzie odnosnie wieku to mi powiedziano ze nie trzeba miec 18 zeby zarejestrowac auto na siebie, ale to bylo kiedys. najlpeszym sposobem aby sie dowiedziec bedzie udanie sie do urzedu i sprawdzenie tago napewno powiedza.

Jako wspolwlasciciel nie muszisz miec 18 lat, ja majac 18 lat nie mialem dowodu i jak rejestrowalem na starego a mnie jako wspolwlasciciela to okazalem im paszport, z tym ze PESELU nie mogla znalezc to dalem jej prawko, a jesli chodzi jesli o rejestracje pewnie jest podobnie, nie jestem pewien na 100% a jesli chodzi o dowod to jak kolega nizej wspomnial dowod mozesz miec majac 13 lat wiec no problem, najlepiej skoczi zapytaj sie a oni ci to wyjasnia dokladnie Pozdrawiam

Wydaje mi sie ze mozna, tylko po co nie chciał bym mieć na siebie, po co mam później płacić wielkie OC..

A po to żeb yw wielu 25 lat miec sporo znizek od pzu np.
kolega ma od 12 roku zycia komara ubezpiecza 15 zł na rok a znizki obecnie ma tyle ze w jego poldku opszczedził 400 zł a całe pzu to góra 100 zł na komara jakie wydał.
Więc warto.
Dowód osobisty lub inny dokument stwierdzajacy ze dana osoba to np jan kowalski wiec dowód osobisty lub paszport ...
Dowód moznam iec od 13 roku zycia 30 zł i 2 tyg czekania.

kurde Czuczu, ale co innego zarejestrowac na siebie komarka i czekac az znizki urosna, a co innego samochod.
ja kupilem kanta na ojca i place za rok tylko 224zł, a znizke dla siebie uzyskam dzieki motorynce

Ja jednak wole teraz na matke, bo skad z uczniowskiej kieszeni mam brać na własne OC..A jak juz bede na swoim to oczywiscie OC tez bede miał swoje..