[126] Moja Pomarańczka...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszytskich...

Jestem nowy ale moze tez moge sie pochwalic... chodzi ciekawe czy jest czym... bo jak tak patrze na maluszki z waszych szeregow to az mnie bierze

Wlascicielem autka jestem od paru dni... Jesli chodzi o zmiany:

- felgi... niestety oryginalne 12" maluchowskie tylko poszerzane o 3 cm i malowane...
- gleba... klepany resor, przyciete sprezyny, gestrzy olej w amorach
- stare oldschool'owe zderzaki... niestety musza poczekac na renowacje...
- co do silnika to oryginalna jednoisteke z 98' roku zmienilem na motor z 98' roku z przebiegiem 56 tys. km. Oryginalny silniczek juz tak strasznie lubil ulej ze az glowa boli... a i skrzynia juz nie bardzo, rozciekla sie, 3 bieg sie czasami tracil... wiec dalem sobie z tym spokoj... Tyle co w tym silniku zmienione... to wywalony "porzeracz par beznzyny" jak to juz ktos gdzies napisal, zmieniony modul sterujacy, zawirowacze paliwa i pare innych drobiazgow...

Ni9e wiem no nie ma sensu sie rozpisywac... zaciekawi was, bedziecie chcieli wiedziec cos wiecej chetnie odpowiem... tak samo ja mam pare pytan...

Czy mozecie mi pomoc jakos jesli chodzi o glebe... jestem z okolic Katowic... i szukam sposobu jak porzadnie zrobic ;adna glebe a zeby auto przez to dalej dobrze sie prowadizlo, nie tarlo...

Oprocz tegogo widzialem juz przy kilku jednostkach takie specyficzne tlumiki "rybki" wygladajace jakby byly zrobione ze strumienicy... Ciekawi mnie czy mozna cos takiego dostac czy sa to rzeczy robione... ?? Takji tlumik ma np "Krzych00"

Dzieki za gory za kokenty i rozmowy toczace sie przy tym poscie

AVE GAŹNIK

Moja Pomarańczka (niestety troszke przybrudzona bo caly czas dopracowywana na warsztacie ):

jakbys kółka zdjął z auta i pomalował bez srubek na biało to było by o niebo lepiej.

callkiem wporzo ale

1 - lusterka jakos raza

2 - polera lakieru i zderzakow

reszta ok

Heheh... Wlasnie myslalem nad kolkami na bialo ale to nie ten wzor...

Jak go kupilem mial zalozone oryginalne kolka maluichowskie pomalowane na bialo i jakos mnie tot ak odrzucilo... Na bialo jak cos beda prawdopodobnie kolka za jakis czas bo szukam ATS'ow Classic do niego lub cos w tym klimacie

Co do lusterek to one mnie bola w tejc hwili najbardziej... szukam jakichs starych chromowanych lustereczek w fajnej cenie i nic nie moge znalesc... lub jakies inne takie male lustereczka ktore beda ladnie wygladaly i mialy klasyczny wzor...

Lakier... pod koniec miesiaca autko bedzie cale odmalowane na nowo i potem po lakierowaniu ladna polerka

Zderzaki beda musialy poczekac do czerwca

DZIEKI

AVE GAŹNIK

jakoś po fotkach nie moge zlokalizowac dokładnie miejsca robienia sesji maluchowi ale rejestracja mówi mi ze to baaardzo blisko

Heehehe...

Bo my sie znamy Arti... jeszcze z dawnych czasow z forum.tuning.pl... Bear od Virtual Tuningu to ja Jeszcze sie poznalismy jak smigales czarnym maluchem

Fotki robione u mnie na podwórku w Lędzinach Bliżej powiem, na góreczne przed rondem

Sie kiedys ustukamy to poogladasz na żywo

AVE GAŹNIK

fele mają swój klimat i są jak najbardziej ok. co do drobnostek to wywal te białe klosze z tyłu i świtła przeciwmgielne i wstecznego, nie pasują do chromów. Jak już masz zapinki na masce to powinny być na klapie!! Nie wiem jak chcesz robić autko bo to ani klasyk ani rajdówka ani seryjny maluch, taki nie w pizde nie w oko, ale mam nadzieje ze prace będą trwały i powstenie coś miłego z tego

jeszcze duzo pracy cię czeka przy tym bolidzie ale życze powodzenia
teraz tak po krótce powiem co mi sie podoba w nima co nie bo sam uważam że uwagi są cenne
1- zderzaki!! aż sie proszą choć by o polerke
2- zaopiekowac sie lakierem, ale skoro mówisz że bedzie malowany no to będzie z głowy
3- te kółka, jakiś inny kolorek a może inna fela
4- nie wiem czemu ale do tego koloru(pomarańcz) nie pasuje mi czarna klapa
5- pozatym widać że jest na dobrej drodze do odzyskania świetlności

ps. ja też nie mogę znaleść chromowanych jakis fajnych lusterek

Cytat:
2006-05-08 22:50:05, Try3ek pisze:
fele mają swój klimat i są jak najbardziej ok. co do drobnostek to wywal te białe klosze z tyłu i świtła przeciwmgielne i wstecznego, nie pasują do chromów. Jak już masz zapinki na masce to powinny być na klapie!! Nie wiem jak chcesz robić autko bo to ani klasyk ani rajdówka ani seryjny maluch, taki nie w pizde nie w oko, ale mam nadzieje ze prace będą trwały i powstenie coś miłego z tego

Hmmm... autko ma miec taki oldschool'owy wyglad... ale ja sie kieruje bardziej w kierunku takiego klasycznego tuningu

Ale pytanko takie.. bo wlasnie mnie osobiscie tez sie nie pdobaja te swiatla wsteczne i przeciwmglowe na tylnym pasie... Ja bym je chetnie wywalil w pizdu... Ale jak to sie ma do przegladu potem ??

CEHU Ja to bym tu juz wlasciwie wstawil inne chroimy... znalesc jakies dobre... bo te to ktos tak spartaczyl ze to az glowa boli Co do felg... szukam jakichs 13", jakies ATS CLASSIC, lub cos w podobnym klimacie klasyki... najlepiej jakby to bylo cos na rancie...

[ wiadomość edytowana przez: Bear dnia 2006-05-08 22:57:26 ]

Cytat:
2006-05-08 22:54:42, Bear pisze:
Hmmm... autko ma miec taki oldschool'owy wyglad... ale ja sie kieruje bardziej w kierunku takiego klasycznego tuningu Ale pytanko takie.. bo wlasnie mnie osobiscie tez sie nie pdobaja te swiatla wsteczne i przeciwmglowe na tylnym pasie... Ja bym je chetnie wywalil w pizdu... Ale jak to sie ma do przegladu potem ?? CEHU Ja to bym tu juz wlasciwie wstawil inne chroimy... znalesc jakies dobre... bo te to ktos tak spartaczyl ze to az glowa boli Co do felg... szukam jakichs 13", jakies ATS CLASSIC, lub cos w podobnym klimacie klasyki... najlepiej jakby to bylo cos na rancie... [ wiadomość edytowana przez: Bear dnia 2006-05-08 22:57:26 ]

ja jestem po przęglądzie i nie miałem problemu
nawet nie zwrócił uwagi

Cytat:
2006-05-08 22:59:50, CEHU pisze:
ja jestem po przęglądzie i nie miałem problemu nawet nie zwrócił uwagi

W sumie to na przeglad jade w czwartek.,.. obiecuje ze w piatek juz ich nie ebdzie hehe

autko naprawde fajne tylko nie leza mi te felgi i klapa. reszta ujdzie ( na wiejski tjuning nie wygląda) tylko weż się zdeklaruj co to z tego ma być, albo klasyczny tuning i nic konkretnego nie zmieniasz albo grzebnij przynajmnie silnik, zalóż klate jak już tyle zrobileś.
pozdrawiam

oryginalna jednostka z 98 roku tam była????? oryginalna to napewno nie byla

Autko naprawd ładne, ale lusteka do wymiany, tylne lampy pod zderzakiem out, klapa według uznania, ale mysle ze pod kolor nadwozia, ogólnie mi sie podoba, tylne klosze to może by prysnąć czarwonym motipem, co do jednostki to mysle ze chłopakowi sie cyfry pomerdały i motor był z '89? bo przecierz FL'a skonczyli produkować gdzieś koło '94? poza tym myśle ze to był błąd pakowac w niego silnik z eleganta, ten zapłon potrafi doprowadzić do szału.

jak chcesz nowe fele to jak będziesz zmieniał to ja te od Ciebie odkupie bo już strzasnie długo szukam 12 szerszych co ty na to??

ale fajowy !!
wyglada super na tych poszerzanych 12 calówkach !! no tylko pomaluj fele bez srob...:/
wywal przeciwmgle i wsteczny... i klosze z tylu bialoczerwone.
klapa moze lepiej w kolorze nadwozia

Fele są zajebiozo tylko walnij je na czarno/szaro?? no i gleba na przodzie potrzebna
Ave karburator

felgi sluszne 12 poszrezki to jest to. Ja bym walnal je na bialo ja tak mialem wygldalo bdb autko fajnie sie prezentuje itak jak koledzy pisali ja bym klape tylnia pod kolor dal
Pozdrwiam

hehe... Dzieki wszystkim za komenty... ciesze sie ze sie podoba... Fele sa pomalowane tymaczasowo... ih normalna barwa to taki szaro-mleczny rant i czarny lub grafitowy srodek

Co do silnika to tu byla oryginalna jednostka z '88 ktora niestety wyzionela ducha... Wstawiony jst silnik z '98 roku po paru lekkich modyfikacjach... takich usprawniajacych w zasadzie dynamike pracy...

Co do tylnych swiatel to szukam wlasnie bialo-czerwonych...

Przeciwmgielne i wsteczne ida out juz jutro... bo jutro przeglad Bylem dzisija ale kolesiowi pare szczegolow nie spasowalo i kazal przyjechac na nastepny termin (na szczescie nic nie skasowal), jednakze szczegoliki te juz sa dopracowane i z czystym sumieniem na przeglad... Dobrze ze tych dwoch swiatelek nie wywalilem przed bo strasznie namietnie ich szukal

Wogole to mam problem Panowie...

Jak jest pokrywa klawiatury... na prawo od niej ponizej jest obudowa... tam jest ten caly system grzewczy itp... Wywala mi stamtad olej... I teraz tak... olej zaczelo wywalac w momencie jak przelalem stan... odpompowalem dzisiaj troszke oleju takze jest tak jak powinno byc... Ale... dalej wyciska olej z tamtego miejsca... i teraz... Czy po prostu zgromadzil sie tam olej i go wywala... czy poszly te uszczelki na popychaczach... Czy ogolem gdzies przy glowicy ?

HELP MEEEEEE !!!!!!!!!

mogło się troche oleju zgromadzić ale podejrzewam że to uszczelki