Stukot z tył omesi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko do szanownego grona omesiarzy.
Czy możliwe jest że przy jeździe słychać by było tą zębatke od ABS-u bo tak stwierdził jeden mechanik że mam cosik tam uszkodzone. Myślałem że to tylni most

slychac takie lekkie metaliczne wycie cos takiego jak by ci klocki trzymaly,

trudno to określić ale napewno słychać taki szum dodatkowy raczej nie metaliczny. Więc albo tylni most albo może ten przegłób lewy z tym łożyskiem od Abs-u ponoć jest luźny oprócz tego nieszczęśliwego ABS-u . łożyska na kołach ok.

He a to dobre. Z tą koncepcją luźnego wieńca zębatego od ABS to niezły Harry Potter to wymyślił. Jeżlei ABS ci działa to odrzuć tę szaleńczą koncepcję od razu a to dlatego, że od ręki wypustka czujnika zostałaby zerwana i uszkodzony czujnik przez wieniec. Miałem bardzo nieznaczny szum w moście i wymieniłem tylko olej. Efekt pierwszorzędny. Kompletna cisza zapadła po tym zabiegu. Mówią instrukcję, że oleju się nie wymienia ale warto to wykonać. Kwestia jest tego typu czy most Ci wyje czy też coś trzeszczy. Jak wyję zalanie olejem powinno pomóc. W przeciwnym wypadku to raczej kwestia mechaniczna.

Pozdrawiam

powinno pomoc ale nie musi w mojej porzedniej omesi tak wylo ze jak jechalem to ludzie z przystanku zerkali czy to czasem nie autobus i wymiana nie pomogla,lozyska poszly sie grzac ale faktycznie proponuje od zmiany oleju na zwykly Hipol i przy okazji siemeringi jesli masz delikatne wycieki ktore kosztuja 2,50 za szt. oczywiscie podrobki

Delikatnie wyje a nie trzeszczy. Spróbuje wymienić olej. Ale jeszcze nigdy tego nie robiłem. Może jakieś wskazówki. Dzięki za podpowiedź.

Gieroy ten mechanik mówił właśnie że nie mam ABs-u i wszystko mam pozrywane to czy ten wieniec mógłby tak chałasować? Nie mam pojęcia co to oczywiście wymienie olej bo najtaniej mi wyjdzie i zobaczymy czy to coś pomoże. Dzięki jeszcze raz za podpowiedzi i jak wam się coś jeszcze nasunie to prosze o odpowiedzi na post.

Potrzebna ci będzie jak największ strzykawka i rurka igielitowa. Strzykawką odsysasz stary olej i uzupełniasz nowym. Oleje są do dostania bez problemu. Jak dobrze pamiętam Mobil jakiś kupiłem był na nim opis w książkę zajrzałem i się nadawał i przy okazji w skrzyni biegów nastąpiła wymiana. Same pozytywne wrażenia po wymianie.

Pozdrawiam

A jednak wieniec od ABS-u pęknięty pozatym przeguby w półośce do bani będe wymieniał całą półośkę trafiłem używaną z montażem wyniesie mnie 230 zł. zobaczymy czy to już koniec męczarni z tym stukotem z tyłu omeśki Pozdrawiam wszystkich i życzę Szczęśliwego Nowego Roku.