Problem z ABS-em

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem z ABS-em, a przynajmniej tak myśle.Zauważyłem że ostatnio przy rozładowanym akumulatorze zaczyna mrygać kontrolka od ABS. Ładowanie mam 13,75V (no nieiwem czy to niezamało) prosze o pomoc, bo nieiwem co to jest.Acha i coś nie tak z temp. silnika(nawet niedochodzi do pierwszej kreski).......... termostat OK.napewno. Pozdrawiam

Najlepsze rozwiązanie na chwilę obecną to przejrzyj archiwum. Postów odnośnie ABS-u było całe mnóstwo. A tak na marginesie wskazania temperatury przez wskaźnik często bywają mylące powody mogąbyć różne: straty napięcia na kablu od czujnika do wskaźnika itp. Pogmeraj w archiwum napewno coś znajdziesz.

Pozdrawiam i Happy New Year!!!!!!!!!!!!!!!!

Słabe ładowanie i słaby akumulator może byc przyczyną
wyłączania się ABS'u. Pompa ABS ciągnie trochę fazy i jak wciśniesz hamulec napięcie w aucie spada jeszcze mocniej.

Miałem taki problem jak padał mi akumulator.

Te 13,7V u Ciebie to z włączonymi światłami i wciśniętym hamulcem???? Jeżeli tak to nie jest tak źle z tymi 13,7V.

Ja w tej chwili też mam 13,7V i nie jestem zadowolony (będzie dłubanko, chcę "odświeżyć" połączenia masowe, pilnik i do roboty)

Z ABS'em nie ma problemu.

Witam

Cytat:
Słabe ładowanie i słaby akumulator może byc przyczyną
wyłączania się ABS'u. Pompa ABS ciągnie trochę fazy

też walczę od jakiegoś czasu z ABS-em
i dziś rano zmieniłem akumulator na nowy bo stary już trochę niedomagał a jeszcze nie jest tak zimno
i jak na razie jeździłem cały dzień i nie było problemów z ABS-em
zobaczymy za kilak dni, jeśli po wymianie nie będzie się wyłączał to dam znać

pozdrawiam
Sagittario

13,7 to jest dobry wynik w paroletnim samochodzie, myślę, że to nie wina aku, wystarczy zresztą po prostu podmienić i sprawdzić, po co kupować od razu. Ja raczej stawiałbym na czujnik, problem tylko jak wyczaić ktory jest winowajcą. Ale jeśli poszperasz w archiwum to coś powinno się znaleźć.
Pozdr, Janusz