Czy byla poruszana kwestia gasniecia malca przy ponad 90km?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jesli tak to poprosze numer strony...znaczy generalnie kwestia gasniecia przy przekraczaniu pewnego progu V?

moze przy pewnej predkosci komputer odcina doplyw paliwa do wtryskiwaczy, podejzewam ze wystarczyloby zdjac blokade predkosci max, pewnie ktos kto siedzi w tym temacie i ma programator ukladow eeprom poradzi sobie z tym

Ja miałem coś takiego sprawdz zapłon najpierw u mnie to pomogło

zaplon,
ale gasnie? tak po prostu zdycha? jedziesz i nagle gasnie?? a zatrzymuje sie????

Moze coś z pompką paliwa od tego bym zaczoł..

tak się składa, że ja ostatnio miałem z tym styczność. nie mówię na 100%, ale u kumpla właśnie maluch po jakimś czasie jazdy zaczynał szarpać i gasł. po wymianie pompki nadal było to samo... okazało się, że w dupę dawała rurka ciągnąca paliwo z baku (ta znajdująca się obok pływaka)

Ja miałem przypadek, że po przekroczeniu pewnej prędkośći (obroty) autko gwałtownie szarpało!! Potem był wystrzał w gaźnik i dalej jazda!! Okazało się, że przelewał zaworek iglicowy. Wymieniłem na fabrykę i mam spokój!!

Putin: Tak. gasnie, jechalem ostatnio w gdansku (potokowa z gorki-Simon pewnie wie gdzie to jest) ok 90 w porywach 100km/h i najpierw padla elektryka , zgaslo radio i swiatla, potem sie wlaczyly a w miedzyczasie zgasl silnik a skoro zgasl to szarpnelo samochodem ...potem jak juz zapalil to powtorzylo sie to 500metrow dalej. Dzisiaj to samo , jak jechalem do szkoly...ale wracajac juz nie...trza obadac te rurki zaworki pompki...jak sprawdze to napisze.

To o czym piszesz to przykład dokuczliwości elektryki w maluszku!! Sprawdź, czy przypadkiem nie masz gdzieś luźnych przewodów. Może klemy na aku, może jakieś złączki?? W każdym razie mi zdarzyło się tylko raz to o czym mówisz a winę za to ponosiła słaba (luźna) masa!!

stary nie bedziesz mial uszkodzenia mechanicznego tylko elektryczne jak nie ma pradu to nie dochodzi do cewki i niema iskry co za soba niesie to ze maluch zgasl lepiej popatz w elektryke POWODZENIA ZYCZE MOZE JAKIS KABELEK NIE LACZY I AKURAT PRZY90 CI ZGASL

no coz , fakt elektryka byla w dziwnym stanie troche kable lataly i klem po poprawieniu juz wszytko jest OK