I co sadzicie? [new 126 moje]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

ALe super Hiper mega maszyna ??
Zdradź rabka tajemnicy 2,0 poprzecznie ????
Czy coś większego ?
Jaki stan budy ??? - Te modele lubią się sypać...
I od kogo kupiłeś - jaki rok przebieg i wogóle ...
Wygląda jak z fabryki ( nie dot podstawki pod gaźnik i pedału gazu )

Forti - zdjecia sa za male

po raz pierwszy zarejestrowany 1 wrzesnia 1999r kupiolem go od babci za okolo 5000 zl jest to seria maluch jedyne modyfikacje tego uta jakie sa planowane to tylko obnizenie zawieszenia i lekkie przyciemnienie wszystkich szyb
jesli chodzi o jakies potwory to w lutym zdradze rabka tajemnicy nie dotyczy ona tego akurat malca

no kabelkow to masz wicej niz w poprzednim silniku

Wywal te wszystkie syfy wsadź inną podstawke i od razu buta nabierze - z doświadczenia ...
Ale łumikszmerów zastapisz no nie

Jeeezu - Forti - co to za silnik, ze ma tak rozbudowana elektryke???

Normalny kaszlon te nowy z czujnikami położenia wału z odparownikami oparów paliwa i innymi rzeczami. Wg mnie super kolega ma i jest super. Czuczu żadne podstawki jeszcze gorzej jeździ a przepraszam jakie doświadczenie? Silnik super, ile ma przebiegu. Pozdrawiam

gratulacje. a jeszce od babci...bedzie ci długo słuzył. no i czekamy na wieści o rajdówce

pozdr

Forti jest śliczny!!! . Naprawdę bardzo ładny egzemplarz. Tylko ele podobno mają bardzo słodką blachę (rdza je bardzo lubi). Jeśli mógłbym powiedzieć słówko na temat co ja bym zrobił to: przyciemnić szyby, zawiecha na dół, alu felga (z rantem) lub fele z rekina (tylko nie na biało), na lampy brewki (widziałem ostatnio bardzo ładne), biały klosz na tył i więcej bym go nie ruszał. Środek pewnie i tak się doczeka kubłów i kierowajki itd...
Jeszcze raz powtórzę naprawdę elegancki , dbaj o niego.

Pozdrawiam

Cytat:

Jeszcze raz powtórzę naprawdę elegancki

W koncu to "elegant"

Hoh !

Mój po zakupie wygladałe identycznie. Co do przebiegu to tam jest 43 000 a może 13000 bo chyba babcia nie nakulała 73000 ????

PS: Dla mnie najwazniejsze jest pytanie. Dlaczego sie przesiadłeś ze swojego wymiatacza na takie coś ? Tym do koscioła możesz jezdzić.

Ale jeden plus jest taki jak u mnie. Minimum trwałych ingerencji w auto i opchniesz go za tyle za ile dałeś bo spadek wartości po roku jest prawie zerowy (koło 100zł).

Cytat:
2004-01-02 09:47:24, Simon_126 pisze:
Forti jest śliczny!!! (...)

Heheh, a mi się jego maluch bardziej podoba

Całkiem ładny jak na SERYJNEGO eleganta. Glebę mu!! Niestety rdza bardzo upodobała sobie eleganty, natomiast na licznku na początku widzę liczbę "12..." tak ??

Cytat:
2004-01-02 10:33:07, moch pisze:
Całkiem ładny jak na SERYJNEGO eleganta. Glebę mu!! Niestety rdza bardzo upodobała sobie eleganty, natomiast na licznku na początku widzę liczbę "12..." tak ??

to nie do końca tak,chodzi też o tandetne zakonserwowanie i zabezpieczenie blachy (najtańszy jaki sie da podkład,lub w ogóle bez) i zgodze się że niestety 3/4 elegantów się sypie,ale jednak nie wszystkie (jeśli się dobrze auto zakonserwuje,zabezpieczy,machnie się dobry podkład i wylakieruje to raczej nie powinno być problemów)...
inna kwestia że panowie z Fiat Auto Poland nie specjalnie przykładali się do wszystkich egzemplarzy,co zresztą widać,aczkolwiek nie ma reguły które roczniki sie bardziej sypią a które mniej (ja zauważyłem że chyba najmniej te od 97 do końca produkcji właśnie),ja osobiście miałem ELa z 96 i sypał sie masakrycznie mimo że był w miarę wykonserwowany...
natomiast mój kumpel ma ELa z 94 BIAŁEGO i rdzy ma o wiele mniej niż ja miałem w 96,nigdzie nie ma dziur są tylko delikatne kropeczki,ale nic poważnego się nie dzieje...
natomiast jak widzę czasem na ulicach EL w których nie ma drzwi,nadkol i progów to aż mnie ciarki biorą co będzie z tymi autami za parę lat...
podsumowując : jeśli sie o auto zadba,w razie potrzeby porządnie wylakieruje i zabezpieczy,to nie powinno być tak źle...
Pozdro

P.S : Forti a tak w ogóle to faktycznie trochę dużo tych kabelków po lewej stronie silnika,wiem że w ELXach był filtr oparów i 2 dysze w podstawce pod gaźnik,ale żeby aż tyle kabli ??

[ wiadomość edytowana przez: BadGuy dnia 2004-01-02 11:54:26 ]

Ale śliczny Mój też tak kiedyś wyglądał Taki ładny był i wogóle. A teraz wygląda tragicznie hehehe...

przebieg to 36 000km od spodu jest dobrze zakonserwowany konserwowac dopiero bede tego elx-a w lato w tej chwili nie wymaga konserwacji a co do starej rajdowki to zapytajcie sie nowego wlasciciela

Podaj namiary na niego

ujawnij sie nowy wlascicielu
Zuraw teraz auto jest blizej ciebie niz mnie i straszy centralna polske

Nie wiem dlaczego, ale pachnie mi to Lodzia....