Żarówki ? problem ;-(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze wszystkim. Mam malutki problem z ?czerwonymi? żarówkami które zastosowałem przy zmianie seryjnych na białe klosze . Są to żarówki które były komplecie. Farba która została użyta do pomalowania tych żarówek jest po prostu do bani Po 2 miesiącach użytkowania tych żarówek zauważyłem że farba zaczyna z nich schodzić . Myślałem nad wycięciem kawałku starego klosza i wklejeniu go w białe klosze. Tylko nie wiem czy niebiescy nie będą się czepiać . Słyszałem o żarówkach diodowych. Tylko nie wiem ile taki bajer kosztuje ? Pozdrawiam

Żarówki diodowe kosztuja okolo 30 zl sztuka ale to nie zalatwia sprawy bo potrzebna ci jest stop i pozycja w jednym a diodowa spelnia albo jedno albo drugie.Ja rozwiazalem roblem troszke innaczej:
kupilem lapy od zuka do stopow(takie czerwone babki)docialem odpowiednio i zamocowalem w sroku klosza na zarowke.Dodatkowo pomalowalem srodek lampy lakierem czerwonym do lamp.Swiatlo jest bardzo intensywne i bardziej czerwone niz w seryjnych lampach.Pamietaj ze nawet czerwone zarowy swieca przez ten bialy klosz prawie na bialo.Teraz juz gliniarze sie nie czepiaja.Jak chcesz to moge przeslac ci foty jak to swieci.pozdraiwam

na przykład tu, albo tu,

Po tym jak Widynek mnie upomniał że mam różowe lampy to się wkurzyłem, wziąłem w garść brzeszczot, pilniki itp. i ulepiłem białoczerwone, tzn. góra jest biała a dół cały czerwony i jest OK.

polecam wlasnie rozwiazanie z wklejeniem kawalka starego klosza do srodka - ja tak zrobilem i swieci caly czas elegancko - fotki w profilu jakbys mial ochote zerknac jak to sie prezentuje

pozdro

Cytat:
2004-01-02 21:14:12, Grzechu pisze:
polecam wlasnie rozwiazanie z wklejeniem kawalka starego klosza do srodka - ja tak zrobilem i swieci caly czas elegancko - fotki w profilu jakbys mial ochote zerknac jak to sie prezentuje
pozdro

Gorąco polecam wycinanie wkładek ze starych kloszy. Wygladaja fajnie bo z boku jak białe na na wprost jak czerwone. SPrawdz tez w moim profilu. Ja kleiłem na klej do kładzenia izolacji (taki z pistoletu termmicznego. Musisz dokładnie uszczelnić zeby miedzy klosze nie dostawała sie woda. A tu masz foty z "making of..."