| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-01-06 22:52:22 ja proponuje samemu(choć wiem że zimno - ale może masz garaż)
kupić zestaw naprawczy papierek 600 i hamulce muszą działać, a czynność ta raczej trudna nie jest i powinieneś dać sobie rade sam/no może przy odpowietrzaniu jakiś ktoś ci sie przyda |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-01-06 23:17:22 to że przy chamowaniu ściaga w prawo to na pewno wina chamulów, ale jesli sciąga cie w czasie jazdy i to w drugą strone to mozesz mieć oberwaną podłużnice albo drążek (sam tak miałem) czy po normalnej jezdzie bez chamowania ostrego masz lewą tarcze dużo cieplejszą od prawej? jesli tak to wina lewegochamulca, masz poprostu zapieczony, w czasie jazdy chamuje a czasie chamowania, nie zaciska dokładnie tarczy. Jzeli jednak obie tarcze mają taką samą temp to mżesz miec uszkodzoną podłużnice i dlatego ściąga w czasie jazdy i zapowietrzony prawy zacisk i sciąga w prawo. to jedne z Możliwości, ( chociaz u mnie przy oberwaniej podłużnicy efekt ściągania się gwałtownie pogłębiał przy chamowniu, ale w tą samą strone.
Odradzałbym mechanika, raz że zedrą kupe kasy za robocizne ( bo cena części do regeneracji to jest pikuś) a 2 to napewno zrobią na odpie@#$ol sie żeby tylko działały a na wiosne znów bedziesz robił. Mi zrobienie champli zajeło 1 dzin, ale było troszke cieplej i wyniosło mnie 15 zł pasta do tłoczków, oringi, płyn chamulcowy. opisywałem dokładnie w którymś z postów. |
Azazel_20 Fiat Kraków | 2004-01-06 23:38:18 Mój numer gg to 5095850 |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-01-07 11:41:07 ja mialem kiedys problem z tarczami hamulcowymi.
slad hamowania prawego pozedniego kola wygladal jakbym mial ABS. okazalo sie ze ta tarcza byla z innego materialu.byla chyba od prywaciarza bo nie miala odlanych symboli.zalozylem inna i przestalo sciagac. |
Drag-On F&F Sympatyk Fiat 125p 1971 Kraków | 2004-01-07 11:51:16 Ja miałem podobną sytuacje w Ladzie tylko, że u mnie cały czas ściągało w lewo podczas jazdy i w czasie hamowania ... była to kwestia ustawienia zbieżności i zapiekającego sie tłoczka hamulcowego ... |