MotoNews.pl
12[s]części z silnika 600 ccm (163576/0) - PT

[s]części z silnika 600 ccm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś zacząłem rozbierać silnik od bobka który zalega mi w garażu i pomierzyłem go i wydaje mi się że jest to 600tka... mianowicie: oznaczenie 126A, średnica dziur pod cylindry w bloku ~81mm, cylindrów ~73,5mm, głowicy ~73mm. Więc wszystko wskazuje na 600tkę. silnik jest częściowo rozebrany tzn zdjęta cała góra, nie mam już oblachowań i prądnicy. Jest głowica z zaworami i podwójnymi sprężynami, cylindry, no i całe wnętrze silnika. Stan: dla mnie nieznany, nie mam pojęcia, z zewnątrz był mocno zabrudzony olejem i błotem. Byłby ktoś chętny na jakieś części albo całe to ustrojstwo? Jak ktoś będzie zainteresowany to porobię fotki jakie sobie życzycie.

[ wiadomość edytowana przez: wicekdw dnia 2006-10-25 21:40:12 ]

[ wiadomość edytowana przez: wicekdw dnia 2006-11-01 21:39:32 ]

no to jak... chce ktoś coś? Bo nie wiem czy go mam na alu rozbierać

nie szkoda ci 600 na alu dac??

a co z nim sobie zrobię? szkoda.. dlatego pytam kto jest chętny

tak to wygląda:

-BLOK 30zł

jak widać wewnątrz brudny od zastygłego oleju

-GŁOWICA 20zł

przy jednym kolanku wydechowym jak widać kombinowane szpilki, z drugiej strony jedna szpilka urwana, niewielkie pęknięcia międzyzaworowe

CYLINDRY 10zł/2szt

na zdjęciach widać lekkie wzdłużne rysy gdzieniegdzie

TŁOKI 10zł/2szt

też widać wzdłóżne rysy

Całość pochodzi z jednego silnika, ciężko mi ocenić stan tych części ale może komus by się na coś przydały jako że to 600tka. Jak coś to wyślę więcej fotek i w lepszej jakości. Ew ceny do negocjacji.

[ wiadomość edytowana przez: wicekdw dnia 2006-11-02 22:39:58 ]

up?

poka foty walka rozrzadu, czy krzywki nie sa zjechane i czy miejsce styku z zaworem redukcyjnym nie jest wyjechane za bardzo

troche zmeczona zyciem ta twoja 600

no silniczek wygląda na zaniedbany :/ więc jedynie na bazę do regeneracji by coś się może mogło przydać, szkoda trochę blok dawać na alu. Jest wałek ale nie wiem czy to nowszy czy starszy typ (chodzi o czas otwarcia wydechu który w starszym typie podobno był krótszy o 1 stopień). Oto fotki:

[ wiadomość edytowana przez: wicekdw dnia 2006-11-04 23:18:00 ]

A czy masz tą taką rurke która jest w 600cc a w 650cc jest juz dodatkowy filtr. Chodzi mi o cos takiego : http://allegro.pl/item133431593_przelotka_w_tlumik_szmerow_ssania_oryginalna_126p.html

I czy mi ktoś moze powiedziec czy jak wstawie to do swojej 650 to coś się polepszy?

Jak na niej nakleisz strzalke w kierunku powietrza to daje 10KM

Nie zauwazysz roznicy, ale cos niby daje, ale to ulamki procent. Ale wyglada o wiele lepiej

Sorry za O/T

Nie mam tej rurki od 600tki bo jej tam ktoś założył tłumiczek szmerów. Ja mam u siebie taką rurkę ale zrobioną z rurki kanalizacyjnej plastikowej, trzeba zmierzyć mniej więcej jaka średnica. W teorii podobno coś daje, może troszkę, ja nie zauważam nic szczególnego. Podobno jest to o tyle lepsze że z tego tłumika ponoć mogą lecieć śmieci do gaźnika. Jeszcze mam rozrusznik na katapultę ale nie sprawdzałem go.

ja za to mam rurke