MotoNews.pl
6 [omega b] audio - pytania dotyczace konstrukcji karoserii (35728/0) - PT

[omega b] audio - pytania dotyczace konstrukcji karoserii

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
[omega b] pytanie audio

Obecnie jestem na etapie planowania zabudowy instalacji audio w moim sedanie. W duzej mierze mam zamiar wykorzystac komponenty pochodzace z systemu zdemontowanego z poprzedniego auta.

Zanim przystapie do rozbiorki auta, mam 2 istotne pytanie:

1. Czy ktos natknal sie na problemy z ograniczeniem miejsca jesli chodzi o instalacje midbasow 16,5cm w przednich i tylnych drzwiach? Czy glebokosc jest w jakimkolwiek stopniu ograniczona?
Czy bez przerabiania tapicerki mozna dolozyc pierscienie dystansowe grubosci co najmniej kilku milimetrow?

2. W ktorym miejscu istnieja otwory w sciance pomiedzy kabina, a komora silnika umozliwiajace optymalne przeprowadzenie przewodow zasilajacych dla wzmacniaczy?

Z gory wielkie dzieki za odpowiedz.

Jeżeli chodzi o drzwi to coś o co Tobie chodzi jest pod poniższym linkiem tylko ten język ale są zdjęcia:

http://www2.neweb.ne.jp/wd/yupon/audio/fspe_1.htm

[ wiadomość edytowana przez: gieroy dnia 2004-01-10 05:11:56 ]

Cytat:
Czy ktos natknal sie na problemy z ograniczeniem miejsca jesli chodzi o instalacje midbasow 16,5cm w przednich i tylnych drzwiach?

mam 20cm... 16 to w serii Bose byly...

Cytat:
Czy glebokosc jest w jakimkolwiek stopniu ograniczona?

ano jest... nie pamietam tylko ile...

Cytat:
Czy bez przerabiania tapicerki mozna dolozyc pierscienie dystansowe grubosci co najmniej kilku milimetrow?

nalezy a nie mozna... mam 35mm dystanse z MDF

Cytat:
W ktorym miejscu istnieja otwory w sciance pomiedzy kabina, a komora silnika umozliwiajace optymalne przeprowadzenie przewodow zasilajacych dla wzmacniaczy?

po stronie kierowcy... latwo przeciagnac...

Cytat:
2004-01-10 10:11:52, DrA pisze:
mam 20cm... 16 to w serii Bose byly...

Hmm. Planuje pozostac przy 16tkach, lecz Twoje wiesci dobrze wroza.

Cytat:
nalezy a nie mozna... mam 35mm dystanse z MDF

To super.

Cytat:
po stronie kierowcy... latwo przeciagnac...

Dzieki wielkie za info.