Felga stalowa 15" 6J ET49 ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wejdzie i nie będzie nic obcierać ?

Zioooomuś
A Ty widzę, w drugą stronę niż ja.

Ja założyłem felgi z offsetem 21 a Ty chcesz "wpuszczać" koło wgłąb nadkola.

Obcierać nie powinno, ale efekt wizualny zdecydowanie gorszy, chyba że felga będzie wyjątkowo szeroka.

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2007-04-16 13:22:43, Zoltar pisze:
Wejdzie i nie będzie nic obcierać ?

co ma obcierac? fabrycznie jest et49 wiec przy zachowaniu srednicy kola czyli doborze odpowiednich opon bedzie..normalnie chociaz w serii felgi maja chyba 5.5 na szerokosc..ja bym ogolnie nie szedl w kierunku szerszych opon..espero nie ma zapasu mocy ktory warto byloby tracic na opory toczenia..dobra guma o standardowej szerokosci spokojnie styknie jesli chodzi o przyczepnosc

W tym problem, że mam dość 14"

A porządnych opon nie produkują w rozmiarze 185.

Muszę dobrać felgi stalowe, pieprzy mnie efekt wizualny, pytanie czy będzie obcierać.

Felgi mają być stalowe !!!

to poszukaj staloowek z ET 35-38 najlepiej.... wizualnie będzie lepiej, trakcja także się poprawi bo koła będą szerzej rozstawione

Cytat:
2007-04-16 18:50:31, Zoltar pisze:
W tym problem, że mam dość 14" A porządnych opon nie produkują w rozmiarze 185. Muszę dobrać felgi stalowe, pieprzy mnie efekt wizualny, pytanie czy będzie obcierać. Felgi mają być stalowe !!!

tylko miej swiadomosc ze takie 15stki stalowe to kolo 200zl sztuka

Dlatego szukam używanych.

Opel takie robi... ET około 40

Cytat:
2007-04-17 08:53:33, Zoltar pisze:
Dlatego szukam używanych. Opel takie robi... ET około 40

wczoraj widzialem na allegro oplowskie z et49..identyko jak nasze tylko ze 6 na szerokosc..po 100zl sztuka o tu

A ET28 ?

ATS Cup ?

Jak z obcieraniem ?

Ja mam ATS CUP 15" ale ET chyba 35-38

Nic nie obciera nawet przy pełnym obciążeniu

Krzychu, a Calibra ma taki sam otwór centrujący ?

I czy ET49 przy 6" będzie ok ?

ATS przy et 28 nie beda obcieraly jak dasz nizszy profil przy 195/50 nie ocieralo ja tak mialem....szrokosc felgi 7"....a 6 na stalowce przy takim et 49 na pewno nie beda trzec

wszystkie stare ople mialy otwor cetrujacy 56.6

[ wiadomość edytowana przez: Dominik_Olechnowicz dnia 2007-04-23 17:26:43 ]

A czy stalowa, czy aluminiowa to bez różnicy ?

Skończy się na alu od Calibry, 6J ET49

Opony 195/50/R15

Za kilka dni zdjęcia

bez roznicy... licza sie parametry...roznica tylko w wadze i wygladzie.

Dzięki.

I śruby powinny pasować od moich

Zolti, wszelkie ople (starej daty) mają identyczne fele jak espero
Dodatkowe informacje katalogowe
Średnica [cal]: 14
Szerokość [cal]: 5.5
Ilość śrub: 4
Rozstaw śrub [mm]: 100
Osadzenie felgi / ET [mm]: 49
Średnica otworu centrującego [mm]: 56,5

Tylko, czy nie lepiej poszukać alusów używanych w cenie 350 - 550 z mniejszym ET

Autko wizualnie wydaje się być poszerzone (większy rozstaw kół) i lepsze prowadzenie w zakrętach

Ja za swoje 14" na zime dałem 350 z oponami a za ATSy na lato 550 tyż z oponami
Najpierw oczywiście przymiarka czy nic nie obciera.....

A ja wlasnie jestem po kolejnym prostowaniu alusow ATS 15' i jak tylko sie kasy troche uzbiera rezygnuje z aluminiowych wynalazkow. Ladnie to wyglada ale w zeszlym roku dwa razy prostowalem, a w tym roku raz. To nie na nasze drogi jeszcze przy niskim profilu. Felga stalowa jest trwalsza, mam zimowe 14' i tam jakos nie ma problemow.

jaki masz profil oponek kolego???

ja jak miałem BBS z oponami 195/50 R15 to prostowałem je w sezonie 2x, po sezonie znów były do prostowania....

ostatni sezon zrobiłem na felach FMG, nie prostowałem ani razu, po sezonie jedna fele lekko krzywa... ale po spotkaniu z większą dziurą bo wywaliło mi też bąbla na oponie... Przy czym jeździłem na oponach 205/50
R15, zrobiłem spokojnie minimum 30 kkm na tych kołach...

A ja swoich ATSów obutych w gumy 195/50/15 nigdy nie prostowałem i nie mam takiej potrzeby

Odpukać ........

moje alu ALESSIO mają 5 lat i nigdy nie były prostowane
2 miesiące temu były piaskowane i malowane .
Przy wyważeniu nie było żadnego problemu