Problem ze światłami drogowymi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam drodzy Klubowicze!!!

Mam mały aczkolwiek denerwujący problem a mianowicie problem nisko świecących świateł drogowych.
Nie mogę ich wyregulować. Na reflektorze jest śruba do regulacji świateł, ale kręcąc nią podnoszą się też światła mijania. Jest też druga śruba od strony kierunkowskazu ale nią można wyregulować świecenie na boki...

Proszę o pomoc przy podniesieniu długich bo one strasznie nisko mi świecą nawet niżej od świateł mijania, a jadąc w nocy na pustej drodze chciałbym oglądać drzewa nad drogą

Sprawdź czy są poprawnie zamocowane żarówki

Mam ten sam problem, a u mnie żarówki prawidłowo siedzą w gniazdach.

Cytat:
2008-09-12 09:59:19, Ramol pisze:
Witam drodzy Klubowicze!!! Mam mały aczkolwiek denerwujący problem a mianowicie problem nisko świecących świateł drogowych. Nie mogę ich wyregulować. Na reflektorze jest śruba do regulacji świateł, ale kręcąc nią podnoszą się też światła mijania. Jest też druga śruba od strony kierunkowskazu ale nią można wyregulować świecenie na boki... Proszę o pomoc przy podniesieniu długich bo one strasznie nisko mi świecą nawet niżej od świateł mijania, a jadąc w nocy na pustej drodze chciałbym oglądać drzewa nad drogą

jest tam silniczek od regulacji góra dół widocznie mogło cos siąść w instalce ze nie reaguje a co do ręcznego ustawiania kręć ta większą nie dłuższą

Zgadza się silniczek jest do regulacji góra dol... i on działa. Tylko jak reguluje (czy za pomoca regulacji elektrycznej czy sruby) to podnosza sie swiatla mijania i drogowe...

Czy można podniesc same swiatła drogowe?

nie da się regulujesz cały reflektor

Cytat:
2008-09-12 12:32:17, Ramol pisze:
Zgadza się silniczek jest do regulacji góra dol... i on działa. Tylko jak reguluje (czy za pomoca regulacji elektrycznej czy sruby) to podnosza sie swiatla mijania i drogowe... Czy można podniesc same swiatła drogowe?

podnosisz je troszkę wyżej niż powinny być a reszta automat. regulujesz