Sportowe walki rozrzadu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie przegladalem oferte swiatka dotyczaca walkow i pisze tam ze sa to wałki tylko do silników z mechaniczną regulacją luzów zaworowych. No i wlasnie nie mam pojecia czy cos takiego mam Caro 1.6 GLi rocznik 95, moze ktos wie? Albo czyms zewnetrznym w silniku sie wyroznia??

Wydaje mi się że masz mechaniczną regulację zawoprów tak jak ja. Ale napewno Alan wie na 100%

nio co do "zawporow" to ja nie wiem ani na 10% ale jesli chodzi o zawoy to na banka masz mechaniczne

no i w końcu i tak nie wiesz jak to jest z ZAWORAMI

Jakaś czarna magia

Cytat:
2004-01-18 22:46:59, sc00by pisze:
no i w końcu i tak nie wiesz jak to jest z ZAWORAMI

qzwa ale dalem ciala ech Scoooby

To chyba chodzi o to ze mechanicznie sa kasowane luzy zaworowe Tak mi sie wydaje. I wydaje mi sie ze to mam...ale tylko mi sie wydaje

Mój wujas (poldek GLi 97r nie plus) miał hydrauliczne

chodzi o to że jak raz nastawisz luz zaworów to masz spokój na wieki, a w mechanicznym co jakiś czas musisz na nowo ustawiać

jak masz czarna pokrywe zaworow ,to masz HYDRAULIKE,a jak pokrywa jest normalna srebrna to masz zwykle

Cytat:
2004-01-19 14:22:40, GT pisze:
jak masz czarna pokrywe zaworow ,to masz HYDRAULIKE,a jak pokrywa jest normalna srebrna to masz zwykle

Juz wszystko wiem. Mam normalne mechaniczne, gdyz hydraulika weszla w dopiero w 97 roku. A co sie tyczy czarnego koloru to to nie jest regula. Bo sa z normalna srebrna i hydraulika. Poprostu byla partia czarnych i takie montowali do wsztskich. No to cos mi sie zdaje ze szarpne sie na walek swiatka Tylko jeszcze nie wiem na ktory? Chce do normalnej jazdy czyli chyba ten pierwszy z listy.

Ile taka przyjemność??

Cytat:
2004-01-19 16:06:18, bandzior pisze:
Ile taka przyjemność??

Pierwszy 380 zl a reszte na stronie Świątka

jestem na bank pewien,ze czarne pokrywy byly na hyfraulice.
Tym wlasnie je rozrozniali.A przed 97 rokiem hydraulika byla w opcji

Trzeba by było wysłać specjalnego emaila do Świątka o zaprojektowanie wałka do 1600 specjalnie przygotowanego pod LPG (aby pełną moc z gazu cisnąć) bo coś mi zdaje się że świątek robi wałki głównie pod benzyne

Cytat:
2004-01-19 18:40:48, Realdoom pisze:
Trzeba by było wysłać specjalnego emaila do Świątka o zaprojektowanie wałka do 1600 specjalnie przygotowanego pod LPG (aby pełną moc z gazu cisnąć) bo coś mi zdaje się że świątek robi wałki głównie pod benzyne

No ja jezdze wlasnie na wahe

Cytat:
2004-01-19 18:38:38, GT pisze:
jestem na bank pewien,ze czarne pokrywy byly na hyfraulice.
Tym wlasnie je rozrozniali.A przed 97 rokiem hydraulika byla w opcji

No to ja Ci moge pokazac conajmniej z 10 plusow z niemalowana glowica a jak wiadomo w kazdym plusie jest hydraulika. Dodatkowo sprawdzilem jeszcze na FSO AK w watku "zawory w GLi" tam byla dosc burzliwa dyskusja na temat czarnych glowic.

jeszcze sie nie spotkalem z plusem o srebrnej pokrywie.Wiadomo,ze w nich jest hydraulika.Nikt nie jest nieomylny,a ja chyba o kolorach pokryw wyczytalem w Morawskim

Cytat:
2004-01-19 19:14:54, GT pisze:
jeszcze sie nie spotkalem z plusem o srebrnej pokrywie.Wiadomo,ze w nich jest hydraulika.Nikt nie jest nieomylny,a ja chyba o kolorach pokryw wyczytalem w Morawskim

Ja tez nie jestem wyrocznia bo wiele rzeczy nie wiem i nie uwazam sie za guru ale znajac FSO to wiem ze montowali to co bylo akurat na stanie. I naprawde widzialem wiele plusow z normalna glowica.

tak jak powiedziales.TO ZALEZY CO MIELI POD REKA.u nich masa rzeczy byla tak robiona i to jest bol

Moim zdaniem licząc koszty np:
wałek - 300
filtr - 150
chojnacki tuning GT - 880

to tym kosztem możemy kupić już chociażby to co ma mar125 - 1600DOHC 98KM - silnik o lepszej jakości tak misie zdaje

[ wiadomość edytowana przez: Realdoom dnia 2004-01-19 21:32:57 ]