| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FM Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GSI Libiąż | 2004-01-23 12:27:29 witam
Mam duzy problem z moim poldkiem, we wtorek jechalem sobie na uczelnie, na stacji nalalem paliwka,chce odpalc woz a tu zaczyna strzelac, szarpac, wkoncu odpalil ale szedl tak jakby na dwoch albo trzech cylindrach (moc mniejsza niz w maluchu), wrocilem jakos do domu i pierwsze co wykrecilem swiece, strasznie duzo mialy na sobie tak jakby kamienia, wyczyscilem wkrecilem spowrotem i silniczek zaczal smigac jak nowy, profilaktycznie kupilem nowe swiece wymienilem i dalej wszystko w porzadku, niestety dzisiaj zas cos sie porobilo i autko znowu niechce dzialac jak powinno (niema znaczenia czy idzie na gazie czy benzynie) dodam ze silnik 1.6 GLI bez sondy.Pomozcie bo poldek mi jest bardzo potrzebny Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi. |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-01-24 12:40:11 Jedyne co moge poradzic - sprawdz czy aparat zaplonowy nie jest luzny. U mnie zluzowala sie niedawno sruba i przy odpalaniu zachowywal sie podobnie mimo ze swiece mialem nowki. Moze po prostu sie zluzowal i przesunal.
Pozdrawiam |
FM Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GSI Libiąż | 2004-01-24 12:43:11 Niestety problem jest i to duzy swiece, kable wymienine, nie ma iskry na 2 i 3 swiecy, cewki zamienilem miejscami i dalej tak samo wiec cewki dobre, pozostaje moduł. Chyba ze macie jeszcze jakis pomysl?? Ewentualnie ile taki moduł moze kosztowac slyszalem ze to nie jest tania rzecz, gdzie mozna kupic na slasku, malopolska?? Ewentualnie dostanie sie na gieldze?? A moze ktos z klubowiczow ma na zbyciu?? Prosze o pomoc |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-01-24 12:54:33 Na 2 garkach nie ma iskry-padł moduł Sam to przechodziłem-kosztowało mnie to 400PLN OLO opisał jak zapodać klasyczny układ zapłonowy-jeżeli nie masz więc kasy jest to jakieś wyjście. |
FM Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GSI Libiąż | 2004-01-24 13:01:04
A mozna zapytac gdzie kupowales tzn. sklep, gielda, uzywany, nowy?? |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-01-24 13:08:04
Kupiłem nowy-innego w jeden dzień nie załatwisz Kupiłem normalnie w polmozbycie,ceny były zblizone we wszystkich sklepach. Ja samochód non stop muszę mieć sprawny więc nie miałem czasu szukać ale jeżeli np można zregenerować i dają na to jakąś gwarancję to czemu nie Sam bym chętnie nabył taki moduł na zapas. |
FM Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GSI Libiąż | 2004-01-24 13:15:28 znalazlem cos takiego http://www.ape.com.pl/reg.htm na samym dole strony 150 zl czy to jest wlasnie modul do abimexu?? Jezeli zamalo danych tam jest podane to o co pytac bo zaraz bede tam dzwonic moze znasz symbol modulu do abimexu |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-01-24 13:27:59 Poprostu zapytaj czy do Poloneza MR 93 Abimex czy do Plusa z jednopunktowym wtryskiem Boscha |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-01-24 13:42:43 Z wyglądu taki sam Za te pieniądze to nie ma co się zastanawiać-tylko brać. |
FM Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GSI Libiąż | 2004-01-24 13:45:59 No wiec tak dzwonilem do bielska bo tu mam najblizej i gosc powiedzial ze ma moduly do abimexu po 200zl +Vat modul jest nowy bo tych nieregeneruja. Jakby co to moge wziac komus jeszcze.
danield ta firma ma tez oddzial w gdansku jakby co road_runner dzieki za pomysl z regenerowanymi modulami inaczej bym nie trafil na firme APE [ wiadomość edytowana przez: FM dnia 2004-01-24 16:05:53 ] |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-01-24 14:07:21 To tanio Jak jest oddział w Gdańsku,to nie ma problema-w razie czego będzie można się zaopatrzyć. |