MotoNews.pl

Niesolidne warsztaty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam propozycje....Jesli nacieliscie sie kiedys na jakis nieuczciwy warsztat lub mechanika moze sporzadzimy liste takich pokurwiencow bo ja teraz jestem w trakcie remontu swojego poldolota i trafilem na taki wlasnie warsztat gdzie chcieli mnie kasowac za czesci ktore rzekomo byly wymienione a tak naprawde wcale nie wymagaly wymiany.....TAKIE ZWYKLE SKUR****TWO.
Czasem wymieniamy tylko pase i to nie jest problem ,ale ja np teraz wymieniam kompletnie cale zawieszenie i uklad kierowniczy i dla mnie to sa juz znaczne koszta.A po co placic nieuczciwemu mechanikowi....CO WY NA TO??????

j abym mógł polecić warsztat w wawie - a co do niesolidnośc - to Pan Chojnacki - może i silniczek ładnie chodzi teraz po remoncie i gt u niego, ale odwalił bvardache z montażem - brak jedne śrubu na osłonie, źle ustawiony zapłon, źle ustawione zawory itp

Uważam to za bardzo dobry pomysł żeby była taka lista

To ja dorzucę od siebie (nie warsztat co prawda) ale szrot... może ktoś kto mieszka w tym rejonie to zna... złom na drodze do Dąbrowy Górniczej koło 'Silmy' w Sosnowcu, zaraz obok cmentarza (nie mylić ze szrotem koło hali sportowej). Koleś powiedział mi tam za 4 felgi do trucka (14 cali) 360 złotych. Dodam tylko, że nowe wypasione kosztują ok. 80-90 za sztukę I to nie jedyna cenowa ciekawostka jaką słyszałem u tego pacjenta

Pewnie że znam i byłem tam tylko raz bo ceny rzuciły mnie o ziemię

Cytat:
Pewnie że znam i byłem tam tylko raz bo ceny rzuciły mnie o ziemię

kiedyś stała tam pewna Syrena... pytałem z kumplem i koleś powiedział 2000 (nie złotych tylko marek niemieckich )
Heh, dziwne ale Syrena stoi tam do tej pory tylko już gorzej wygląda ten jej 'oryginalny lakier'

ja bym nie polecal warsztatu DOLAR w krapkowicach blachara lakiernictwo i zajebiste walki

A ja nie polecam elektryka Auto Piluś koło Tesco w gdyni cennik nie wiem skąd bo pan patrzy w niebo i liczy cena razy odległość Ziemii od Ksiezyca plus odległość Słońca i wymiana przekażnika w passacie kosztowała 75 zł z przekaznikiem

Z czeoś trzeba życ

on patrzał w niebo bo NIEZBADANE SĄ WYROKI BOSKIE....jakby powiedział 10 zł więcej to może by go piorun strzelił!!

a ile kosztowal przekaznik?

W ramach porządków na forum mógłby z tego być regularny wątek żeby pisać tu tylko o dobrych i złych warsztatach itd...

No wiec dla wszystkich podrozujacych po trojmiejskich bezdrozach male ostrrzezenie.....Warsztat p. Witka Swiecickiego w oliwie na ul.Podhalanskiej....ceny male ale uslugi czesto wyimaginowane
za to duzo uzywanych czesci zamiennych...

Za to polecam w oliwie warsztat p. Jurka Głębockiego na ul.Opata Jacka Rybińskiego...Fachowiec i do tego niedrogi....

ciekawe stwierdzenie o biodegradacji

ja moge tu dopisać warsztat w rudzie śląskiej- wirek
nosi on nazwe Auto Mobil i ceny ma z księżyca np.naprawa zamka w drzwiach-45zł(podczas gdy nowy kosztuje 41)
ustawienie zbierzności kół przednich- 70 zł (w innych warsztatach jest po 40)

tak samo powinna sie tu znaleźć stacja diagnostyczna ERA w Świętochłowicach- mój zarzut to wymyślanie ustarek w celu podniesienia opłaty za przegląd!!!