Ceny aut a wejście do Unii Europejskiej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Przeczytałem ostatnio w Newsweeku, że ceny nowych samochodów wzrosną o 10-15% rzekomo z powodu konieczności wyrównania cen w krajach Unii. Za tym chyba pójdzie też cena używanych. Nie widzi mi się to, przecież ceny samochodów np. we Francji i w Niemczech różnia się czasem nawet więcej niż 10%. Myślę, że jest to następny sposób na wyciągniecie kasy od klienta. Moje pytanie brzmi: Czy jakbym chciał sprzedać samochód i kupić nowy czyli używany (np Omę C) to lepiej zrobić to teraz czy czekać aż wejdziemy do Unii.
pzdr.
_Krzysiek_

tego nikt nie wie,przepisy zmieniaja sie niemal codziennie

Sprzedać lepiej teraz - kupić lepiej potem.
Wg stanu i info na dziś.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

z tymi cenami aut to kręcą

Słuchałem ostatnio szefa sprzedaży BMW na Polskę w TVN Turbo, i facet mówił że ceny BMW serii 5 w Niemczech są niższe o 13000 euro !!!

Z tego co zdążyłem zauważyć to ceny aut w UE różnią się w poszczególnych krajach. W niektórych przypadkach różnica dochodzi do 15% i jakoś nikomu to nie przeszkadza (może większości). Helmut może pojechać do włoch i tam kupić samochód, no problem . Pozatym osobiście myślę,że ceny używanych niepowinny zbytnio spaść, gdyż na nowe zbytnio nas niestać więc będziemy dalej szukali okazyjnych, używanych samochodów, a nasi ministrowie już o to zadbają w odpowiedni sposób.
pozdr.

Ja rowniez sie zgadzam z kolega,uzywane nie powinny spasc w dol, Gadalem z wujkiem zza zachodniej granicy,Niemcy nie moga sie doczekac otwarcia granic,auta u nich pojda w gore,to samo Francja i Holandia,bo wiedza,ze Polacy wchlona tamtejszy uzywany rynek,wiec u nas ceny zostana bez zmian,a nowe tez sie utrzymaja na poziomie,ale to jeszcze zalezy,ajki bedzie przelicznik zlotowy do euro.Ja ogolnie o nic sie niemartwie,jedyny plus to taki,ze jak bedzie mnie stac na nowy,to bede mogl sobie sprowadzic kazda wersje mojego marzenia na 4 kolkach,a nie kupno tylko tego,co zostalo przewidziane na nasz srodkowowschodni rynek, nawet niezdajemy sobie sprawy,ile wersji wyposazenia nas omija,dlaczego?Tego niewie nikt.