| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-01-12 20:20:40 chcilbym zmienic silnik w mojej pieknosci THX ROBUR [ wiadomość edytowana przez: ROBUR dnia 2004-01-12 20:21:14 ] |
DrA eS ... | 2004-01-12 20:35:32 Wiemy wszystko...
Nalezy: 1. Sprzedac 2.0 2. Kupic 2.5... ale to bez sensu... lepiej MV6 bo koszt utrzymania i zakupu podobny a osiagi nie. Zalety : taniej, szybciej i bezproblemowo. Inne wyposarzenie auta ( np kontrola trakcji - zycze powodzenia w utrzymaniu 211KM w ryzach bez tego ). Wady : Trzeba dlugo szukac bo wiekszosc sprzedawanych to zlom. Daj se spokoj ze swapem... to moja rada... |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-01-12 21:11:17 Witam,troche sie wtrace, silnik,silnikiem, powiedziec latwo,a zrobic,to juz trudniej. Musisz wiedziec,ze wiekszy silnik,to tez wieksza moc,jaka musi przeniesc caly zespol napedowy, sprzeglo,skrzynia,wal,most,osie. Znajomy w warsztacie robil takie doswiadczenie,uwierz,trza bylo wszystko wymienic,zostala praktycznie buda,bo i kola musialy byc szersze do wiekszej mocy. Glupia rzecz a wazna u mnie przy 2.6 na 195 to zmiata z drogi, standartowo stosuje 215. a tak wogole,to nie uwierzysz ile mozesz miec problemow z tzw,przehomologowaniem auta na auto z nowym silnikiem,po wymianie na wiekszy ,lub kazdy inny motor o innej pojemnosci. Urzad miasta skieruje ciebie na specjelne badania,nie zwykly przeglad,ogolnie niewarte zachodu,no i auto dla przyszlego klienta bedzie jakies podejrzanie kombinowane. Zastanow sie,lepiej sprzedac auto i dolozyc,kupic inne. Narka |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-01-12 21:31:35 dzieki za rady. w sumie to wlozylem w niego teraz (po2 latach) 6 tysia (zawieszenie, wydech, malowanie(lusterka, listwy, itp.)) kola i tak mam zamiar zmieniac na wieksze aluski. przywiazalem sie do niej i wiem co jest w niej oki a co moze pasc, a sprzedac i kupic nie wiadomo co to nie wiem czy sie oplaca. licze sie z tym ze bedzie troche zmian ale postaram sie zarobic jakos na to POZDRO ROBUR |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-01-12 21:33:48 Tak wiemy wszystko
sprzedac 2.0 i kupic moscniejszy samochod bez przekladek tunnigu itp itd Posłuchaj kolegów |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-01-12 21:56:56 BUUUUU..... tu mnie podlamaliscie. ja nie chce jej zmieniac. rozumie was ale wy mnie tez sprobujcie mnie zrozumiec, ze moge kupic shit i wtedy bede plakal. silnik mam w dobrym stanie prawie oleju nie bierze i moze cos bym za niego wzial. a mam znajomych (mechanikow) co by mi to mogli zrobic. reszta w sumie tez dziala poprawnie nie nazekam. ile taki 2.5 albo 3.0 moze kosztowac?? ile pali i wogole. ale biore pod uwage co mi pisaliscie wiec to na marne nie idzie POZDRO ROBUR |
DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2004-01-12 22:27:46 Witka ,przerabiałem ten sam temat z A,nie tak prosto jak sie wydaje ,silnik to nie wszystko :skrzynia , instalacja , komp ,wal ,most ,zawieszenie ..........no i oznaczenia modelu Dan Dan |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-01-12 22:31:27 No siemka!!!!
I ile cie to kosztowalo tak mniej wiecej?? Ja mam B ale mniej wiecej bedzie chyba podobnie |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-01-12 22:32:13 chlopie,niewarto,tak jak pisalem,zostanie ci tylko tapicerka i ladne metalowe opakowanie,nie mow,ze spisuje sie dobrze,to wszystko"dobrze" wlasnie bedziesz musial wymienic wraz z silnikiem,a mozesz trafic na gowno ,plus problemy ze zlozeniem,i jak wspomnialem,full problemow papierkowych,kup nowe. |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-01-12 22:42:30 No dobra. Narazie sie wstrzymam |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-01-13 19:29:23 Robur, posłuchaj dobrej rady i szukaj kompletnego auta, zmiana silnika to tylko ma sens na taki sam, inaczej zabiją cię szczegoły.
Co do zlotu, śledź wątki zlotowe, a na pewno nie zaśpisz. Pozdr, Janusz |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-01-15 00:34:58 THX Janusz!!! narazie daje spokoj ROBUR |