Listwy boczne w Carinie E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W mojej Carinie odstaję nieznacznie końcówki bocznych listew...Niestety. Czy ktokolwiek z Was miał może taką przypadłość w swoim aucie i w jaki sposób sobie z tym poradziliście??? Oczywiście oprócz wizyty na szrocie i rozbierania drzwi ))

U mnie jest tak samo niestety i nic z tym puki co niezrobiłem...
pozdrawiam...

to znaczy że listwy były klejone poza fabryką. niestety blachaże nie wiedzą jak to prawidłowo przykleić.

końcówki podkleja się na ten klej do szyb samochodowych. czarny można go kupić w sklepach lakierniczych.

Cytat:
2004-01-23 06:53:06, rogacek pisze:
to znaczy że listwy były klejone poza fabryką. niestety blachaże nie wiedzą jak to prawidłowo przykleić.

Sugerujesz, ze takie auto bylo robione u blacharza? Hmmm, chyba nie bede mogl sie z Toba do konca zgodzic, bo moje autko jest w 99 proc bez wiekszych przejsc a tez odstaja te koncowki

nic nie sugeruję. ale podejrzewam. nie sądzę by listwy były źle założone w fabryce.

Cytat:
2004-01-23 06:53:06, rogacek pisze:
to znaczy że listwy były klejone poza fabryką

Moja Carina na 100 % nie była u blacharza
Ale dzięki za sugestie dotyczące kleju - wypróbuję go.

auto kupiłeś w salonie?? to nic nie znaczy. auta z salonu często są już robione u blacharza

Ja miałem to samo. Odstawały nie tylko końcówki ale odłaziły też w środku. Prawdopodobnie lakiernik się nie przyłożył. Dodatkowo brakowało mi listwy na lewym przednim błotniku . Ja kupiłem nowe listwy w sklepie z listwami i spinkami w W-wie. Kupiłem z metra, przyciąłem odpowiednio i zakończyłem papierem ściernym (te paski są ze sztywnej gumy). Przykleiłem na taśmę dwustronną 3M, która była już naklejona na listwie. Trzyma bardzo dobrze a wygląda lepiej niż oryginał bo tak bardzo nie wystaje z profilu. Listwy są bardzo dobrej jakości z metalowym paskiem usztywniającym.
Tobie radzę zrobić to samo a jak nie chcesz się bawić przyklej stare klejem do szyb albo bezbarwnym Poxipolem.

ogolnie listwy w varinie E są klejone, albo dobry klejem albo taśmą tak jak micaj zrobił

Lepiej na taśme, jak masz wątpliowości to poszukaj taśmy do mocowania luster do ściany. Taśma trzyma mocno i nie ma problemów z wodą a po kleju zostaje ślad i problem ze zdjęciem

Cytat:
2004-01-23 07:59:58, rogacek pisze:
nic nie sugeruję. ale podejrzewam. nie sądzę by listwy były źle założone w fabryce.

Pewnie! 15 lat i nic nie odłazi.
Pozdrawiam.

Cytat:
15 lat i nic nie odłazi

Ale Ty masz slynna II a nie E. U mnie w II tez nic nie odchodzilo i nie trzeszczalo

hehe moja też już ma 12latek i też nic nie odłazi ani nie skrzypią plasticzki,seska rozdzielcza-made in Japan!!