| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
_Krzysiek_ Opel Omega B Szczecin | 2004-01-10 23:16:41 Witam!
Po ponad roku jeżdżenia Omesią, przy okazji przeglądu rej. diagnosta dopatrzył się niezgodności danych na tabliczce znamionowej a właściwie nalepce przy drzwiach z wpisem do dow. rej. chodzi o dopuszczalną masę całkowita i masę przyczepy. Co prawda dostałem przegląd ale powiedział mi, że mogą być problemy przy ew. sprzedaży. Pani w urzędzie komunikacji powidziała,że musi być nowa homologacja od dilera. U dilera powiedzieli że nie mogą dać innej ponieważ jest ona zgodna z homologacją wydaną przez ministerstwo Transportu i Gosp. Morskiej. Czyli niemcy swoje a nasze ministerstwo swoje. Czy to nie paranoja? Czy ktoś miał z tym problem? pzdr. _Krzysiek_ |
_Krzysiek_ Opel Omega B Szczecin | 2004-01-13 20:29:53 Dzieki! Trochę mnie pocieszyłeś. Chyba rzeczywiście dam sobie z tym spokój.
pzdr _Krzysiek_ |
_Krzysiek_ Opel Omega B Szczecin | 2004-01-13 20:29:55 Dzieki! Trochę mnie pocieszyłeś. Chyba rzeczywiście dam sobie z tym spokój.
pzdr _Krzysiek_ |
Stahu LOB WETERAN ![]() MV6 wieś z tramwajami | 2004-01-13 23:36:34 Hej
tego się od niedawna czepiają w Szczecinie, że jak auto jest prystosowane do ciągnięcia przyczepy to musi mieć wbite w dowodzie maks masę przyczepy. Musiałem to uzupełniać przy okazji przeglądu w listopadzie. Wbijają to od ręki w dowód na podstawie pisemka od diagnosty. A ten do którego jeżdżę wziął to ode mnie z niemiekich papierów. pozdrówka |
_Krzysiek_ Opel Omega B Szczecin | 2004-01-13 23:57:48 A jak nie masz haka holowniczego to po co ci to? |
Stahu LOB WETERAN ![]() MV6 wieś z tramwajami | 2004-01-14 00:15:24 Omega jest przystosowana, chcesz czy nie, nawet jak nie masz przykręconego haka (ja nie mam) |