| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2003-12-26 14:39:48 Szarpanie silnika - a szarpanie układu przeniesienia napędu to dwie różne rzeczy i myśle że powinieneś to odróżnić!
Ja raczej obstawiałbym na silnik - układ zapłonowy. robiłeś w ASO pełny przegląd? To pewnie wymieniali świece, szarpali przewodami WN (Ku...wsko ciężko je zdjąć, przynajmniej u mnie), może czyścili kopułkę albo wymieniali oring pod nią? Może przyspieszyli zapłon? A czy silnik na wolnych obrotach wpada w wibracje? Lubi czasem zgasnąć przy ruszaniu? Jeśli tak - zbyt wczesny zapłon. Poza tym ktoś kiedyś pisał, że szwankujący silniczek krokowy powodował szarpanie przy przyspieszaniu (choć to dziwne) Ja bym zaczął od sprawdzenia przewodów WN i poruszaniu wszelkimi wtyczkami przy kabelkach. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2003-12-26 22:24:42 Obroty 1000? to chyba przy zimnym silniku. No i najważniejsze - masz gaz = tysiąc możliwości usterek. Jak to już ktoś przede mną napisał - gasss to złooo i dlatego jezdze na pb
Obroty na benzynie przy rozgrzanym silniku powinny być stabilne i równe 850 rpm. Jeśli tak nie jest - albo silnik krokowy albo czujnik prędkości wału obrotowego, albo czujnik temp. chłodziwa (CTS) albo cos całkiem innego... Życze powodzenia, choć wydaje mi sie że wina leży po stronie gazu... Uważaj, bo szwankujący zapłon = wybuchy gazu = dziura w masce! |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-01-16 20:36:42
DŻŻŻŻŻIIIZUUSSSSS - w Warszawie te tulejki są po 5 zł. ![]() |
tommi-j Renault małopolska | 2004-01-19 12:37:22
Według mnie szarpanie to na 90% wina przestawionego zapłonu. Pewnie przy wymianie paska pokręcili ci aparatem zapłonowym. Miałem identyczne objawy gdy po założeniu LPG za bardzo przyśpieszyłem zapłon. Najprostszy sposób sprawdzenia, czy to zapłon to: -popuść śrubę M13 którą aparat jest przytwierdzony do bloku; -po wcześniejszym oznaczeniu położenia przekręć aparat do siebie o jakieś 2-3 mm-opóźnisz zapłon, lub w przeciwną- przyśpieszysz; Dociągnij śrubę i zrób rundkę; jezeli silnik będzie reagował inaczej/tzn. lepiej |