MotoNews.pl

Szukam prowadnicy do mechanizmu w lusterku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jak w temacie szukam prowadnicy do lewego lusterka, tej od silniczka odpowiedzialnego za ruchy lewo/prawo. Może ktoś z klubowiczów dysponuje częściami z rozbitego/niepotrzebnego lusterka?

Witam
Chyba ma ten element. Chodzi Ci o te kółko do którego jest zaczepione lusterko i pochyla sie w rózne strony.
Jutro dam Ci zanc na 100% czy to mam.

pozdrawiam
markus

Hmmm chyba piszesz o tym kółku centralnie w środku. Mi padło ciś innego. Od silniczków wychodzą takie dwie ząbkowane prowadnice zakończone tak jakby kulką na których trzyma sie zwierdciadło, mi jedna sie właśnie ułamała. Dokładnie ta będąca wyżej (niestety nie są one jednakowe).
Pozdrawiam

jak bede w garazu dzis to zobacze jak wyglada to co zostalo mi z lusterka

thnx

Cytat:
2006-01-15 08:36:07, RonObvious pisze:
Hmmm chyba piszesz o tym kółku centralnie w środku. Mi padło ciś innego. Od silniczków wychodzą takie dwie ząbkowane prowadnice zakończone tak jakby kulką na których trzyma sie zwierdciadło, mi jedna sie właśnie ułamała. Dokładnie ta będąca wyżej (niestety nie są one jednakowe). Pozdrawiam

Chyba mam to w aucie, sprawdze.

q

sprawdzilem..na oko w moim mechanizmie widac tylko jedno uszkodzenie..mianowicie jak sie zdejmie zwierciadlo z tego pierscienia ktorego polozeniem steruja silniczki to w miejscu srednicy tego pierscienia jest taki bialy podlozny kawalek plastiku ze zrubkami na krancach..no i z jednej strony ten plastik sie ulamal..nie wiem jak to sie ma do twoich potrzeb w zakresie resztek mechanizmu

ja mam chyba kompletny cały mechanizm, a szukam rezty , więc sie jakoś możemy dogadać... albo ja Tobie pogonie mechanizm , albo ty mi reszte... obejrze ten badziew dokładnie i zrobie jakieś zdjęcie.

niestety sweeper, nie mam reszty na zbyciu, obudowę udało mi się pokleić, całe lusterko trzyma się kupy, jedynie nie mogę regulować ze względu na to małe ułamane ustrojstwo...
hmmm qbaj, nie wiem czy o tej samej częśi mówimy, szkoda żę żadnego zdjęcia nie mam, chodzi mi o biały cienki kawałek plastiku który wsuwa/wysuwa jeden z silniczków, ten umieszczony bardziej na prawo i wyżej, od ruchu lusterka lewo/prawo

Ja mam czarne plastikowe kóło z dwoma silniczkami i dwoma białymi zębatymi paskami

Cytat:
2006-01-17 08:57:36, Pawol pisze:
Ja mam czarne plastikowe kóło z dwoma silniczkami i dwoma białymi zębatymi paskami

czyli masz chyba dokladnie caly mechanizm

Właśnie Pawol, o te zębate paski mi chodzi (dokł. o jeden), daj znać czy nie chciałbyś sie ich pozbyć