Straz miejska z radarami!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prasa donosi
ciekawe czy tez beda siedziec w krzakach ale narazie niemaja sprzetu

[ wiadomość edytowana przez: izka dnia 2004-01-15 11:06:59 ]

niech się w dupę ugryzą!!! niemają prawa Cię zatrzymać jak jedziesz... co jedynie jak zle zaparkowałeś !

Nie będą nikogo zatrzymywać-pocztą będzie przychodzić zaproszenie do oglądania zdjęć
Ale na razie to spiew przyszłości

oni cierpia na przerost ambicji juz od dawna,teraz juz calkiem im odbije

Cytat:
2004-01-15 22:55:41, Alan28 pisze:
oni cierpia na przerost ambicji juz od dawna,teraz juz calkiem im odbije

To nie oni cierpią na przerost ambicji, ale rząd na brak siana. Przecież to dla nich dodatkowe obowiązki i burokracja, za te same pieniądze co dotychczas. A z mandatów pojdzie na podwyżki dla lekarzy, albo kolejarzy jak znowu zaczną strajkować.
A ostatnio widziałem w tv jak policja w zachodniopomorskim ( uwaga Mach i Najebab ) wspólpracuje z izbą skarbową i zciągają mandaty. Jak na drodze podczas rutynowej kontroli Policja sprawdzi ( mają listy ze skarbówki ) że dany gośc nie zapłacił mandatu kredytowego to musi od razu zapłacić. Jak nie ma to wzywają lawetę na jego koszt, zabierają na parking strzeżony tez na jego koszt i po robocie. Taki kolo musi lecieć do tatusia po sianko i wykupić samochód. REWELKA!!!! Ponoć w ostatnim czacie ludzie lawinowo zgłaszają się i płacą zaległe mandaty

JA to sie tak zastanawiam dlaczego nikt nie lubi Strazy Miejskiej???

a za co ich lubic? gonia biedne babcie z rzodkiewka pod bazarem, zakladaja blokady i maja brzydkie strazniczki, spodnie im wisza na dupie i w ogole cierpia na niedomiar waznosci. jak mi zalozyli blokade po tym jak jakis kretyn zadzwonil do nich z donosem, to wszystkie formalnosci trwaly prawie 30 minut, myslalem, ze zejde.

oni i radary. Niech sami dają przykład. Jechałem ostatnio za takimi na Powstańców śląskich 80 km/h na 50 i wdodatku na takim niby poboczu (między człuchowską a strażą pożarną).

Po pierwsze to policji nie wolno placic za mandat, tym bardziej za zalegly! Skarbowka sciaga zalegle, ale np ze zwrotow podatkow, albo przychodzi komornik...

Co do SM to wedlug mnie banda burakow granatem od pluga oderwanych. Policji nie chce sie pilnowac fotoradarow (bo z suszarkami SM stac nie bedzie, bo nie moga nikogo zatrzymac), wiec znalezli jelenia. Takie jest moje zdanie...

A ja chciałam zapytac czy ktos z was lub waszych znajomych zapłacił juz mandat z fotoradaru bo ja nieznam takiej osoby i mam wrazenie ze to atrapy by spowolnic ruch w miescie

Atrapy to na pewno nie, ale osobiscie takowej osoby nie znam... chyba... przynajmniej sobie nie przypominam

Dwoch moich znajomych dostalo mandaty z fotoradarow.
W kazdym przypadku przychodzilo wezawnie od dzielnicowego??? i w jednym wypadku spotkanie odbylo sie w komisariacie a drugie w domu. Dzielnicowy wreczyl zdjecie samochodu z data i godzina oraz miejscem i oczywiscie predkoscia i zadal pytanie czyj to samochod? A nastepnie czy pytany jechal w tym momencie samochodem? Na zdjeciach nie widac twarzy kierowcow. Kiedy jeden sie przyznal dzielnicowy zaproponowal mandat 100 zl i 5 punktow. Drugi sie nie przyznal i zwalil wszystko na zone Zona wziela na siebie i dostala 100 zl mandatu i 4 punkty karne ?????
Co ciekawe w obu przypadkach zdjecia pochodzily z ukrytych fotoradarow w samochodach lub za nimi, a nie z ustawionych przy drogach na stale.

Cytat:
2004-01-16 12:07:19, KiLeR pisze:
Po pierwsze to policji nie wolno placic za mandat, tym bardziej za zalegly! Skarbowka sciaga zalegle, ale np ze zwrotow podatkow, albo przychodzi komornik...

Jak mi zabiora podatek za ten rok to bede mniej więcej na czysto
Bilans:
15 mandatów na sumę ogólną 2450 zł - od września 1997
Około 1000zł zdążyło sie przedawnić.
Acha - i w 1999 zdawałem egzamin jeszcze raz

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

a słyszeliscie o nowym patencie na fotoradary?

kupujesz trzy diody podczerwone za sume ogólną 1zł. montujesz je tak aby ich swiatlo padalo na tablice rejestracyjną z przodu... Jak radar Cie złapie to w miejscu tablicy rejestracyjnej zarejestruje wielką białą plame...

zajebiste i dziala

Ty, fakt! To bedzie dzialac, bo radary maja oswietlanie wlasnie podczerwienia. Jak bedzie zrodlo swiatla skierowane na blachy to moga Ci naskoczyc... tylko pewnie w dzien to nie dziala

jakto nie, dioda 5mm super light tak wali ze oswietla kawalek, zobacz na cyfraku jak widac swiatlo takiej diody

pomysl zajebisty

co fakt, to fakt... sam wymysliles, czy gdzies wyczytales?

to może zamówimy takie podkłądki pod tablice z takimi diodami

pomysl od kumpla... nie wiem skad on wzial

fakt faktem pomysl zajebisty