Bezklamkowce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przegladjąc w Empiku gazetki wpadł mi ręce nowy Auto Tuning Swiat i teraz w zasadzie załuje że kupiłem GT a nie jego no ale do rzeczy Oóż jest tam taki cykliczny artykuł Oko Policjanta i co sie okazuje ze auta bez klamek są niezgodne z kodeksem i grozi za to utrata dowodzika rejestracyjnego, zajawke tego artykułu mozna przeczytac na tuning.pl swoją droga jeszcze zaden pan w białej czapce nie przysadził sie do mnie za brak klamek z tyłu no ale juz czuje te klopoty na przegladzie. A tak od razu czy majac auto zarejstrowane np. w pomorskiem to moge zrobic przegląd w kujawsko-pomorskim i na odwrót

Tak zgodze sie z toba bo ja juz dawno temu jak dopiero wychodziły samochody bez klamek to juz dowiedzialem sie od kolegi ze bedzie to zabronione, przez oczywiscie wiadomo kogo, prosty przykład wypadek przychodzi co do otwierania drzwi a gdzie klamka i po kolesiu nikomu nie zycze złego to samo jest z folia na szybach kiedys policja mnie zatrzymała i mowi ale panie w razie wypadku bedziemy sie meczyc z szyba zeby ja wybic i nie bedzie sie dało, policja zawsze znajdzie cos co by nie pasowała ale mozna to rozwazac na + i - ale to pozostawiam wam

Wypadek oki ale co ci po klamce jak drzwi sie zakleszcza i klamka nie będzie chciała otworzyć i co w koncu sa nozyce co robia z auta kabrioleta co do folii hmmm.... no nie wiem czy to takie utrudnienie przypiepszysz mocniej i szyba sie zbije a folia fakt ją przytrzyma lae w końcu przednia szyba tez jest klejona i jakos tak musi być wiec troche do mnie to nie trafia

Cytat:
2003-12-25 14:43:12, trombocyt pisze:
Przegladjąc w Empiku gazetki wpadł mi ręce nowy Auto Tuning Swiat i teraz w zasadzie załuje że kupiłem GT a nie jego no ale do rzeczy Oóż jest tam taki cykliczny artykuł Oko Policjanta i co sie okazuje ze auta bez klamek są niezgodne z kodeksem i grozi za to utrata dowodzika rejestracyjnego

Zeskanować ;D

Ja sie z toba zgodze tylko ja mowie jakie sa realia, ale np do wypadku nie zawsze przyjezdza straz pozarna, kolesie do klamek a tu nie ma, ale mozna wybic szybe ale ktos powie nie bo mozna uszkodzic chorego i takie kolko zamkniete. Tak samo z czytalem artykuł jak policja ustala wysokosc mandatu, nie maja zadnej ksiegi ani niczego tylko siedza na sali i głosuja a teraz np mandat za brak pasow " Ktos mowi 500 ktos drogi 200 zł no i 3 mowi no to pwiedzmy niech srdnia bedzie 300 zł i tak zostaje " A teraz za brak pasow 200zł mandatu

Witam.Na przegląd zawsze jest sposób,nawet wystarczy pożyczyć drzwi od kolegi i pojechać po pieczątke!! A w przepisie jest że wystarczy mieć tylko jedną klamke. Wiem bo mój znajomy już tak robił z przeglądem i z klamką. A folia na szybach może tak samo pomóc jak zaszkodzić. Weźmy przypadek gdy podczas wypadku pęka szyba boczna: gdy będzie na niej przyklejona folia to chociaż jej odłamki nie potną nam twarzy a przy mocniejszym uderzeniu w taką szybe bez problemu taka folia sie rozerwie. jakby była tak mocna to stosowano by ją jako antywłamaniową a do tego stosuje się całkiem inną.

Tak ale w normalnych foliach, takich za 30 zł czytalem na necie ze one sa tez antywłamaniowe ale to ejst pic na wode foto montaz, chociaz nie probowałem ale mysle ze nici z anty

prawda jest taka że każda folia po mocniejszym uderzeniu puści!!
co do firmy na P to zależy na kogo sie trafi!!bo przypieprzyć sie mogą do wszystkiego!!

skoro wymagana jest jedna klamka to do braku tylnych nie powinni sie rzucać!!
Wodzu daj znać po przeglądzie!! a w sumie ja mam przegląd do 14 to przy okazji sie zapytam!!

A tak poza prawem to jak dla mnie to wygląda jak autobus - nie podoba mi się taki pomysł

Autobus nie autobus ale durne przepisy ograniczają dla mnie tuning a ja nie lubie jeździć jak ma to byc niezgodne z prawem

wiedziałem że ten autobus kogoś ruszy
każdy robi to co lubi- jak mówią o gustach sie nie rozmawia!!

hmm.......ciekawe,do wypadku przyjada z hydraulika,a przejmuja sie tym ze nie poradza sobie z folia?jak dla mnie takie tlumaczenie w ustach kogokolwiek a tym bardziej funkcjonariusza jest conajmniej godne pozalowania

w przepisach jest tez napisane,ze latwosc otwierania drzwi od zewnatrz ma byc taka sama jak od wewnatrz.Zreszta temat klamek juz byl wałkowany z Cichym

Tak a w takim układzie mam pytanie jest sobie autoalarm obecnie alarmy mają takie cudo co powoduje że przy włączeniu stacyjki drzwi sie zamykają (tzn centralny zamek ) ma to ustrzec przed tzw kradziez zuchwałą czyli zeby koles na skrzyżowaniu nie otworzył drzwi i poprosił o wyjście i wiecie co gówno możecie sobie ciągnąć za klamkę przy wypadku i nic to nie pomorze najwyzej klamka w ręku zostanie

Ale jak masz lepszy alarm a właśnie takiem mają tę funkcję to przy uderzeniu otwiera drzwi

No ja mam tytana 3 i niestety takiej funkcji nie ma sprawdzalem szukalem bo nikt mi nie mogl na to odpowioedzec zreszta nie mozna mieć pewności że przy uderzeniu coś w elektronice sie nie wykaszani i kaplica nic sie juz nie otworzy

To prawda. Ja nie ufam elektronice dlatego nie używam tej funkcji

Ja tez ja kazałem wyłączyc zresztą zycie pokazuje im mniej tej elektroniki tym mniej kłopotów Pamietam jak mi siadł komputer w Passacie W serwise było płacze i płace plus 200 zeta za holowanie

Właśnie tak. Elektronika to taki diabełek co siedzi pod maską i zastanawiia się co by tu zepsuć

dlatego przesiadlem sie na Poldka jak mi poradził pan z pomocy drogowej