MotoNews.pl

AIRBAG-co sie stanie ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wystrzeli gdy będę jechał w okularach na nosie i z papierosem w ustach (teoretycznie - bo nie palę!!!!)

To chyba zależy od grubości materiału z jakiego jest zrobiona poduszka i kąta papierosa trzymanego w ustach
Zwykle jak wybucha, to z taką siłą, że jeżeli papieros nie byłby idealnie skierowany na poduszkę, po prostu zgasiłoby Ci go na twarzy
Okulary raczej nic do tego nie mają...
Palenie zabija )

Cytat:
2004-01-14 16:43:32, Lwiecz01 pisze:
To chyba zależy od grubości materiału z jakiego jest zrobiona poduszka i kąta papierosa trzymanego w ustach
Zwykle jak wybucha, to z taką siłą, że jeżeli papieros nie byłby idealnie skierowany na poduszkę, po prostu zgasiłoby Ci go na twarzy
Okulary raczej nic do tego nie mają...
Palenie zabija )

no dobra...a jak zamiast papierosa bedzie lizak??? pewnie wepchnie mi go do gardła... tak myślę, tyle, że ja apeluję do wyobraźni...

tez sie kiedys zastanawialem nad tym...

Pamietajcie!

Gdy dochodzi do wypadku, to w ostatnich setnych sekundy szybko wyrzucajcie papierosa za okno, wypluwajcie lizaki i zdejmujcie z nosa okulary...

Ale!

Badania dowodzą że ludzie palący za kierownicą powodują najmniej wypadków! SERIO!

Poza tym pamierosy mają witaminy

Lepiej nie miej niczego wystającego w ustach

Zresztą z reguły jak masz w coś przyładować ze znaczną prędkością, to mówisz coś w rodzaju "qoorva", albo "o boże" i wypluwasz lizak/papierosa

Okulary mozesz mieć potem rozbite, ale i tak nigdzie nie pojedziesz jako kierowca.

Cytat:
2004-01-14 17:00:09, KrzysioVW pisze:
tez sie kiedys zastanawialem nad tym...

Pamietajcie!

Gdy dochodzi do wypadku, to w ostatnich setnych sekundy szybko wyrzucajcie papierosa za okno, wypluwajcie lizaki i zdejmujcie z nosa okulary...

Ale!

Badania dowodzą że ludzie palący za kierownicą powodują najmniej wypadków! SERIO!

a ja tam sądzę, że Rosiewicz miał rację..."najwiecej witaminy mają polskie dziewczyny"

Cytat:
2004-01-14 17:00:09, KrzysioVW pisze:

Na surowo, czy ugotowane?

Cytat:
2004-01-14 17:33:56, Aleks pisze:

Na surowo, czy ugotowane?

To nie wiesz, że najzdrowsze jest gotowanie na parze

Jeszcze jeden O/T i leci na Towarzyskie
Pzdr.
Iceman

Powiem tyle od siebie że kolega jechał w okularkach( zrezta tez jestem brylkowcem) i jak go zobaczyłem po 1h od wypadku to wygladal jakby poszedł i przesadził z solariukm na twarzy, wszystko czerwone i szczegolnie odbite oprawki od okularów

Cytat:
2004-01-15 15:29:50, CarinaGTI pisze:
... wygladal jakby poszedł i przesadził z solariukm na twarzy, wszystko czerwone i szczegolnie odbite oprawki od okularów

A mówią, że air-bag jest po to, żeby można było rodzinie otworzyć trumnę i pokazać kierowcę w jednym kawałku.

Z tych samych względów motocykliści mają skórzane kombinezony - żeby nie trzeba było szukać nerek po krzakach.

Jackal, okropny jesteś...

Okropne, ale w sumie ma rację...
Mój ojciec 6 lat temu Camry 3,0 na drzewie przy 180 wylądował.
Jechał szutrową drogą i nagle zobaczył rolnika prowadzącego całą drogą stadko krów...
Odbił w lewo między drzewa. Samochód zaczepił 100-letnią lipę lewym przednim reflektorem, owinął się wokół pnia na wysokości 1,5 metra...
Poduszki zadziałały, a jakże.
Tylko że boczny słupek obciął mu pół głowy, a wszystkie narządy w środku poodrywały się od kręgosłupa... uff. PAsażer też był - mój kolega, jedynak - efekty podobne, tylko że mu nic nie obcięło. Policjant napisał w raporcie, że głowa byłą jak galaretka miękka.
Ciężko to sobie wyobrazić, ale siedzenie boczne pasażera z przodu było za siedzeniem kierowcy
Na brak wyobraźni nic nie pomoże niestety, a takie rzeczy trzeba pisać. Może jeden z drugim się zastanowi zanim mu odbije szajba na drodze.

Poduszka powietrza to nie jest panaceum na każdy wypadek, jej zadaniem jest zminimalizować obrażenia u kierowcy i pasażera i zadziała prawidłowo jak masz zapiete pasy. Nietety najlepsza poduszka nic nie pomoze jeżeli zabraknie wyobrażni bo równie skutecznie jak udeżenie zabije przciązenie jakiemu poddawane jest nasze ciało.