MotoNews.pl
5 Nowy ukł. wydechowy do samarki (55708/12) - PT

Nowy ukł. wydechowy do samarki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich!!!
mam zapytanie czy zmiana w ukl. wydechowym wszystkich rur na rury o wiekszej srednicy daloby jakis pozytywny efekt.
oryginalnie jest chyba 40mm. co myslicie o np.55mm.
czy ta modyfikacja potrzebowala by jakis dodatkowych zmian aby w pelni zadzialac.
pozdro

poczytaj TUTAJ

dzieki za link. sporo mozna sie bylo dowiedziec.
a wracajac do sprawy czy ktos moze juz zaprojektowal i wykonal projekt nowego ukladu do samary 1500.
jesli tak bylbym dzwieczny za jakies rady, dane, podpowiedzi
pozdrawiam

Mam do was pytanko o rade - jaki polecacie tlumik koncowy do samary bo bylem u blacharza ze swoim wczoraj i mowi ze raczej bez sensu jest spawac ten (dziure wypalilo na gorze puszki czyli w tzw plaszczu).W sklepie zwykly kosztuje chyba ok 60 zl a aluminiowany okolo 85.Ale mysle tez o ofercie jednego pseudo tuningowego sklepu.Kumpel kupil tam tzw.tlumik uniwersalny z chromowaną końcówką (do 150 KM) i jest bardzo dobrze wykonany.Dal za niego bodajze 180 zl i juz ze 2 lata ma go i nie narzeka.Daje przy okazji cichy przyjemny pomruk (nie zadne ryki ani nic takiego) ktory nie jest meczacy w trasie.Co sadzicie o czyms takim ? Pozdrawiam

chudy ja i tak proponuje po mojemu kupic uzywke wybebeszyc i zrobic przelotke i sama koncówe dospawac