Co moga zrobic ??????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co moga zrobic wladze za nie zaplacony mandat.

Pozdrawiam
Wiktor

Po jakims czasie przysla do domu przypomnienie i bedziesz musial sypnac sie zeby zaplacic do urzedu skarbowego. No chyba ze ktos gdzies cos przeoczy i nie przyjdzie. Nie wiem jak jest teraz, kiedys po 3 latach oplata ulegala przedawnieniu. O mnie przypomnieli sobie 2,5 roku po wystawieniu mandatu w ssstolicy.

a czy naliczqaja jakis procent od zwloki.
Dzieki za odpowiedz.

Pozdrawiam
Wiktor

Cholera, nie pamietam, chyba nie.
Ale najlepiej poszukac gdzies jeszcze swiezych informacji.

Dzieki Ptaszyna za zainteresowanie.

Pozdrawiam
Wiktor

Odsetki z tego co słyszałem są śmiesznie małe...

Mam tu pewne doswiadczenie
Nigdy nie placilem w terminie za mandat - nie warto!
Po ok 12 miesiacach przychodzilo pismo od komornika. Nalezy je olac. Po nastepnym ok. miesiacu pofatyguje sie do ciebie sam Pan Komornik. Zada kilka standardowych pytan o prace, stan majatkowy itp., zrobi spis z natury, kaze podpisac jakis papier i spyta czy mamy zamiar zaplacic za mandat. Oczywiscie mowimy ze tak. Mozemy od razu zaplacic lub umowic sie ze za jakis czas przyjdziemy do urzedu skarbowego i zaplacimy. W sumie uzyskkujemy nowe ciekawe doswiadczenie, a koszty dodatkowe to oplata manipulacyjna czy cos takiego w wysokosci kilklu zlotych (juz od okolo 2 lat nie dostalem mandatu, ale wtedy oplata wynosila chyba 2,80 zl). Nie ma zadnych odsetek. Zatem czysty zysk - pieniadze ktore w ciagu 7 dni powinnismy zaplacic na poczcie lokujemy w banku - jesli to mandat powiedzmy 100 zl przy oprocentowaniu 5% p.a. po 12 miesiacach odsetki wynosza 5 zl - 2,80 zl = 2,20 czystego zysku

RS
PS. jesli obecnie cos sie zmienilo to prosze o sprostowanie.

Obecnie zysk z oprocentowania jest oblozony podatkiem.

Witam,

W malpolsce ze sciaganie mandatow odpowiedzialne so Urzedy Sakrbowe. Przychodzi pismo i lepiej wtedy uregulowac to podchodzi pod przestepstwo skarbowe
Ja jak ostatnio placielem to mandaty mialem za 400 PLN i zaplacilem 400 PLN (po roku )
Czysty zysk

Pozdr
Jadzwin