Słabe kontrolki deski rozdzielczej [126FL]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem: otóż w dzień wogóle nie widzę kontrolek na tablicy (tak słabiutko świecą) a najgorzej zielone i niebieskie od długich bo czerwone to jeszcze jakoś widać. A jak włączam kierunki to inne kontrolki przygasają w rytm kierunków. Myślicie że to coś z prądem?? Ktoś wie co?? mam tablicę FLa (tą bez kratki naokoło lampek, ta z kratkami zdajesię świeci jaśniej) Zmienić deskę czy poszukać czegoś z prądem, tylko czego?? :| proszę o pomoc
gdyby się okazało że temat już był to przepraszam i proszę bardzo o linka bo ja nie znalazłem

[ wiadomość edytowana przez: wicekdw dnia 2005-10-10 00:35:04 ]

Ja tez tak miałem na liczniku Fl a na El jest jeszcze gorzej wszystko sie odbija w tej szybie ale co tam chcesz widizeć ważne ze rezerwa swieci zreszta zawsze sie swieci

"zreszta zawsze sie swieci" hahaha no racja, tylko chyba nie chodzi o szybkę ale raczej o to że one poprostu slabo świecą, bo w nocy też je niezbyt ostro widać, spróbuję przeczyścić masę, ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

zrobic mega faking tjuning przezroczyste z neoanami

zmieniłem szkiełka kontrolek na bardziej przezroczyste ale niewiele to pomogło, to chyba coś z prądem nie tak posprawdzałem styki i są ok. Ma ktoś jakiś pomysł?? a tak przy okazji... jaki obrotomierz dałoby się wcisnąć w licznik FLa w miejscy obrazka z ciśnieniem opon (oprócz obrotka z df)?? ma ktoś coś takiego w swoim wozie??

Cytat:
2005-10-20 00:29:52, wicekdw pisze:
zmieniłem szkiełka kontrolek na bardziej przezroczyste ale niewiele to pomogło, to chyba coś z prądem nie tak posprawdzałem styki i są ok. Ma ktoś jakiś pomysł?? a tak przy okazji... jaki obrotomierz dałoby się wcisnąć w licznik FLa w miejscy obrazka z ciśnieniem opon (oprócz obrotka z df)?? ma ktoś coś takiego w swoim wozie??

a może masz słaby aku/ładowanie?

Cytat:
wicekdw Wysłany: 2005-10-20 00:29:52

heh taki mały obrotek ciezko jest dostac.... sam chetnie bym cos takiego zalozyl
na razie wkleilem tam taki cieklokrystaliczny zegarek z Auchan jakies 3 lata temu i... nadal chodzi!! hehe bez zmieniania baterii

Jeśli jedne żarówki przygasają jak włączysz drugie to ewidentnie instalacja a konkretnie zły styk. Na początek poruszaj wtyczkami od deski tymi po prawej. Masa do tablicy idzie poprzez silnik wycieraczek, przekażnik awaryjnych, kostkę od wył. wycieraczek a więc ma się gdzie zgubić po drodze. Najlepiej byłoby wyczaić ten czarny kabelek idący do deski i tam podpiąć pewną masę.
A i jeszcze bezpieczniki. Naloty tworzą się w expresowym tempie na styku miedzi i aluminium.

Cytat:
2005-10-20 08:36:57, HNT pisze:
heh taki mały obrotek ciezko jest dostac.... sam chetnie bym cos takiego zalozyl na razie wkleilem tam taki cieklokrystaliczny zegarek z Auchan jakies 3 lata temu i... nadal chodzi!! hehe bez zmieniania baterii

w norauto ostatnio oglądałem taki mały okrągły (mniej więcej wielkości zegarów z łady, tych od temp itp) chyba za 60 zł.