| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-01-27 09:03:01
Nie, kontrolka ABSu bez sensacji. Inaczej rzecz ujmując, żadnych skutków ubocznych, same pozytywy Pozdro. |
Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2004-01-27 09:13:51 Nie resetowałbym całego ECU. Tracisz pamięć ABS itd. Żeby uzyskać efekt o którym pisze Perzan wystarczy odciąć pamięć wtrysku. Mam urządzonko odcinające pamięć wtrysku po każdym wyłączeniu silnika. Rewelacyjna sprawa. Pisałem o tym już wielokrotnie. Poszukajcie na forum.
|
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-01-27 23:06:31 Ale Micajek, zastanówmy się, na jaką cholerę nam pamięć ABS ? Jeżeli coś jest walnięte to i tak wyjdzie przy autoteście lub w pierwszych metrach jazdy, a jeżeli coś było walnięte i już jest OK to po jakiego grzyba trzymać to w pamięci ? Dla potomków ? Rozwiązanie jakie proponujesz ma też swoje wady. Szczególnie gdy jedziesz krótkie odcinki. Jakiś czas ten biedny ECU musi się jednak uczyć, a jak się już nauczy to go wyłączamy. I tak w kółko. Zwłaszcza w mieście, gdzie nie przyciśniesz, nie wykręcisz wysoko bo nie ma gdzie, nie pojedziesz chwilę równo 120 żeby zdążyło wszystko się uspokoić po przyspieszaniu... Takie coś w trasy - owszem - powinno zdać egzamin, ale na miasto mi się to nie widzi. Wiem, że u Ciebie to ustrojstwo jest z pewnych względów, ale sam bym sobie takiej zabawki z własnej nieprzymuszonej woli nie założył. Aha, zdejmowanie klemy też ma swoje wady. Po pierwsze nie można tego robić zbyt często bo się w końcu klema wyrobi i wtedy będzie wielki płacz, a po drugie trzeba znowu programować radio i ustawiać zegarek Pozdrówka ! Ps. Na szczęście moje radio ma dobrą pamięć |
Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-01-29 12:22:12 Sorry ze odgrzebuje, ale musze. Niestety po dzisiejszych moich wyczynach musiałem odłączyć akumulator w samochodzie i okazało sie ze wyjęcie bezpiecznika EFI nie zawsze usuwa wszystkie kody, albo nie usuwa szystkich zasobów, pnieważ dopiero odłączenie akumulatora spowodowało znaczną poprawe pracy silnika. Nie kumam tego ale tak sie stało.
|