MotoNews.pl

Poldek Cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Oto moj wytwor zrobiony w Corelu, nie smiejscie sie zbyt glosno

W sumie to chcialbym miec poloneza kabrioleta ale narazie nie wiem jak rozwiazac problem z tym zeby dach gdzies sie chowal i potem wyjmowal w razie deszczu

problem chowania dachu,to najmniejszy problem.Lepiej pomysl jak wzmocnic podlogze,zeby ci sie dupa z przodem nie przywitala przez gore.

Noi zeby szyba sie nie zgiela na Ciebie przy wiekszej predkosci No i zamocowanie drzwi Ale VT zrobiles fajny

Zamocowanie drzwi?? Mozesz wyjasnic??

nie wiem jak w poldku,ale ja z kumplem mielismy zamysla zrobic cabrio 125p i byly juz nawet gotowe konstrukcje podlogi(we fiacie jest to proste)wystarczylo zrobic rurowe wzmocnienia i wspawac je do konstrukcji podlogi fiata(od kiekicha amortyzatota z przodu do tylu)no ale kolega zglupial(tzn ozenil sie)i wyjechal do reichu cala praca poszla na szrot

Cos mi sie pochrzanilo z tymi drzwiami Chodzilo mi o to ze jak powycinasz ramki drzwi to po zakreceniu szyb bedziesz mial szpary

no ale pomysł ciekawy...125 cabrio...mam foty takiego cuda ale to chyba był prototyp a mieć takiego o już całkiem wypass

Nie no Poldek Cabrio no chyba ze coupe przerobić troche za duzo drzwi takie mnie sie wydaje

Atu bardziej by sie nadawal na przerobki

W ogole zeby zaczac sie w to bawic to jednak trzeba troche gotowki zgromadzic.... W sumie najtaniej i najlepiej jest przerobic pf126p, tam chyba nie potrzeba robic wiekszych modyfikacji, a swoja droga to widzialem kiedys takiego u mnie w miescie, tylko ze byl zrobiony w ten sposob ze slupki byly zostawione i byly ze soba polaczone pozostaloscia dachu, nie wiem, moze tak mu sie podobalo, a moze poprostu ze wzgledow bezpieczenstwa... nie wiem

Można ze złomu coś wytrzasnąć jak się ma znajomości i poeksperymentować " Na sucho "

[ wiadomość edytowana przez: odisses dnia 2004-01-16 17:15:18 ]

Ogolnie zabawa w cabrio to jest ciezka sprawa. Glownie chodzi o bezpieczenstwo!! Trzeba mocno usztywnic auto a to nie jest taka prosta sprawa. Przednia szyba musi dzialac jako palak przeciwkabotazowy bo to glownie na niej bedzie sie opierala karoseria podczas dachowania. I jeszcze wiele innych rzeczy. Jezeli komus sie uda to bedzie naprawde super autko !!

ale pomysl jakie karpie,jak zajedziesz na plac kabrio poldi

hmm.. do kosztow inwestycji trzebaby doliczyc koszt przyczepy, wszystkie laski sie nie zmieszcza do samochodu

2 lata temu z kumplami zrobiliśmy DFa cabrio.

Dach ścięty kątówą jak na obrazku.

1. środkowe słubki latały na boki pprzez co drzwi przednie same się otwierały przy popchnięciu o co nie trudno przy ostrych zakrętach.

2. przy pierwszym wyjeździe z garażu (podjazd) czuć było w miejscu pilota jak podłoga ucieka (giął sie w połowie)

Po ok. 30 km ostrej jazdy po wertepach rozpadł się (prędkość ok 50 -60 kmh podziurach na drodze polnej)

W połowie popękał i zgiął tak że wał szorował o tunel

Jakim obrazku??

No tym zdjęciu poldka przerobionym corelem

tzn. ucieliśmy ramki drzwi, słupki środkowe oprócz szyby przedniej w lini poziomej bagażnika

no ale godzina frajdy byla

No i nastepny kant na zyletki

ale przez moment btl jedyny w swoim rodzaju!!!

W skrócie to powiem że można chyba tylko wyciąć taki wielki szyberdach na stałe
Bez dachu DF nie ma się jak trzymać i w połowie się gnie. TO NORMALNIE czuć podczas normalnej (20 -30) przejażdżki.