Gdzie zamówić sportową wkładkę?bo nigdzie niemaja...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Od paru dni zdzwonie tu i tam i podaje wymiary standardowego filtra,mówie,że to 133KM,a nie 126KM,że to wersja Brytyjska,a nie japońska itd.bo chcę zamówić sportową wkładkę,której niemają firmy i sklepy tuningowe,również wysyłkowe,ale nie chce płacić 340zł(Kingdragon w ZASTEC,chyba),albo nawet 300zł,bo wiem,że ceny do 250zł są jak najbardziej realne.Czy macie jakieś linki ze stronami,gdzie można zamówić filtra sporta,albo nr.telefonu pod który mam zadzwonić i będzie pewne,że będzie taki filtr,bo już mam powoli dosyć szukania.Czy macie jakieś namiary?Carina GTI,skąd ty masz wkładkę i Carinus,skąd ty masz(wiem,że z poprzedniej toyki,ale skąd miałeś do tamtej)?

Ja kupilem w Zielonej Gorze u goscia ktory zajmuje sie tuningiem a wkladke sprowadzal z Belgii.To bylo jednak juz 5 lat temu i nie wiem jak to teraz wyglada.Moze jednak poprosic kolege Slawencjusza zeby odstapil Ci swoja?

Zobacz tu, nie mają stricte dla twojej fury, ale są podane wymiary dla innych Toy i wersje silnikowe to może ewentualnie coś dopasujesz.

Nie ma do mojej fury,ale z tego co widzę to wszystkie Toyki mają ten sam wymiar filtra,który jest prawie identyczny z tym co mierzyłem u siebie,ale jednak jest tych parę milimetrów różnicy i w długości i w szerokości.Potem będzie filtr luźno siedział,a ma ciasno siedzieć.Chyba Celica 2.0 GT z 90 roku miała ten sam filtr co Carina GTi 158KM,a jest duże prawdopodobieństwo,że filtr Z Cariny GTi pasuje do mojej,bo Carinus przekładał z 3S-FE w carinie II do 3S-GE i pasuje niby doskonale.Carinus napisz tylko,czy mam racje.

We wrocku na przeciwko salonu Wojtanowicza (600148226) lub w D&W na Borowska (37331251)
Ja kupowalem w tym pierwszym i mieli do mojej na stanie,płaciłem cosik kolo 270-280zł

Dzięki,jak zdąże to jutro tam zadzwonie,ale może dopiero pojutrze.A ten numer 600148226 to jest na komórkę do kogo?Do sklepu,czy prywatny?

poprawny numer to 3731251,poprostu jedną trójkę dałeś za duzo.

"Faworyt" możesz zadzwonić jeszcze do "Jacky" 071-3726475
www.jacky.pl FOSAB 022-8533169 www.fosab.com.pl
MTM-tuning Bielsko-Biała 033-8185810 www.mtm-tuning.pl

Kupilem filtr do cariny E ale troszeczke jakby za duzy mi sie wydawal.Wcisnalem go wprawdzie ale pozniej musialem troszeczke okroic boki zeby dobrze lezal na dlugosci,na szerokosc jest idealny.Puszki cariny II i E sa u mnie identyczne.

zamówiłem wreszcie sportową wkładkę.Moje wymiary zmierzone to 313mm długość i 150mm szerokość.Oni mają K&N o wymiarach 315mm długość i 148mm szerokość.Te 2 mm w każdym przypadku to wydaje mi się ,że jest to błąd pomiaru mojego,bo K&N to taki mercedes wśród filtrów sportowych więc raczej się niemylą.Filtr do Cariny II jest dłuższy i szerszy od mojego,bo czytali mi wynmiary.Wogóle to jest do CarinyE 95 rok(93 wzwyż),silnik 3S-FE i ten sam ma 3S-GE,bo tak pisze na pudełku.Na poniedziałek będe miał go w domu.całkiem miła obsługa pod numerem telefonu 3731251.Nawet mi przeczytali ile KM ma ten silnik i to raczej mi już wystarczyło,aby złożyć zamówienie.Chyba niebęde żałował,a jeżeli się okaże ,żę niebędzie pasił to się wkurze.Niechcieli zabardzo pocztą wysyłać,bo podobno ktoś tam kiedyś nieodebrał,ale ja ich przekonałem i będzie bardziej sportowo

Cena 290zł + koszt przesyłki.Czyli razem około 300-305zł.Tak przynajmniej mnie zapewniali.

Mam sportową wkładkę filtra K&N od kilku dni,ale w momencie jak ją zakładałem to spadł śnieg.Poczekałem troche,aż drogi wyschną,bo czułem,że na ekonomy światełku lepiej się zbiera,więc póżniej powinno też być lepiej.Dzisiaj byłem na autostradzie pojeździć i powiem,że pieniędzy niewyżuciłem w błoto.Autentycznie przez niektórych deklarowana różnica w osiągach okazuje się niebyć mitem.teraz już od 2.5tyś obrotów mam dość solidny przyrost momentu(1.9 JTD unijet ma podobną elastyczność ),a na górze to jest 16fał 4500tyś< jazdaaaaa.... .Jestem cholernie zadowolony z bryki.Aha i jeszcze jedno,już zrobiłem więcej kilometrów na tym samym paliwie ,niż jak bym jechał na zwykłym filtrze,jak przejade cały bak to powiem ile mniej pali,bo pali mniej. ,a niewięcej jak gdzieś usłyszałem.