| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-01-12 16:15:23 Witam.Od paru dni zdzwonie tu i tam i podaje wymiary standardowego filtra,mówie,że to 133KM,a nie 126KM,że to wersja Brytyjska,a nie japońska itd.bo chcę zamówić sportową wkładkę,której niemają firmy i sklepy tuningowe,również wysyłkowe,ale nie chce płacić 340zł(Kingdragon w ZASTEC,chyba),albo nawet 300zł,bo wiem,że ceny do 250zł są jak najbardziej realne.Czy macie jakieś linki ze stronami,gdzie można zamówić filtra sporta,albo nr.telefonu pod który mam zadzwonić i będzie pewne,że będzie taki filtr,bo już mam powoli dosyć szukania.Czy macie jakieś namiary?Carina GTI,skąd ty masz wkładkę i Carinus,skąd ty masz(wiem,że z poprzedniej toyki,ale skąd miałeś do tamtej)? |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-01-12 18:43:37 Ja kupilem w Zielonej Gorze u goscia ktory zajmuje sie tuningiem a wkladke sprowadzal z Belgii.To bylo jednak juz 5 lat temu i nie wiem jak to teraz wyglada.Moze jednak poprosic kolege Slawencjusza zeby odstapil Ci swoja?
|
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-01-12 19:00:28 Zobacz tu, nie mają stricte dla twojej fury, ale są podane wymiary dla innych Toy i wersje silnikowe to może ewentualnie coś dopasujesz.
|
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-01-12 20:31:50 Nie ma do mojej fury,ale z tego co widzę to wszystkie Toyki mają ten sam wymiar filtra,który jest prawie identyczny z tym co mierzyłem u siebie,ale jednak jest tych parę milimetrów różnicy i w długości i w szerokości.Potem będzie filtr luźno siedział,a ma ciasno siedzieć.Chyba Celica 2.0 GT z 90 roku miała ten sam filtr co Carina GTi 158KM,a jest duże prawdopodobieństwo,że filtr Z Cariny GTi pasuje do mojej,bo Carinus przekładał z 3S-FE w carinie II do 3S-GE i pasuje niby doskonale.Carinus napisz tylko,czy mam racje. |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-01-13 20:25:20 Dzięki,jak zdąże to jutro tam zadzwonie,ale może dopiero pojutrze.A ten numer 600148226 to jest na komórkę do kogo?Do sklepu,czy prywatny? |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-01-13 20:39:49 poprawny numer to 3731251,poprostu jedną trójkę dałeś za duzo. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-01-15 17:23:39 Kupilem filtr do cariny E ale troszeczke jakby za duzy mi sie wydawal.Wcisnalem go wprawdzie ale pozniej musialem troszeczke okroic boki zeby dobrze lezal na dlugosci,na szerokosc jest idealny.Puszki cariny II i E sa u mnie identyczne. |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-01-15 17:40:51 zamówiłem wreszcie sportową wkładkę.Moje wymiary zmierzone to 313mm długość i 150mm szerokość.Oni mają K&N o wymiarach 315mm długość i 148mm szerokość.Te 2 mm w każdym przypadku to wydaje mi się ,że jest to błąd pomiaru mojego,bo K&N to taki mercedes wśród filtrów sportowych więc raczej się niemylą.Filtr do Cariny II jest dłuższy i szerszy od mojego,bo czytali mi wynmiary.Wogóle to jest do CarinyE 95 rok(93 wzwyż),silnik 3S-FE i ten sam ma 3S-GE,bo tak pisze na pudełku.Na poniedziałek będe miał go w domu.całkiem miła obsługa pod numerem telefonu 3731251.Nawet mi przeczytali ile KM ma ten silnik i to raczej mi już wystarczyło,aby złożyć zamówienie.Chyba niebęde żałował,a jeżeli się okaże ,żę niebędzie pasił to się wkurze.Niechcieli zabardzo pocztą wysyłać,bo podobno ktoś tam kiedyś nieodebrał,ale ja ich przekonałem i będzie bardziej sportowo |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-01-15 17:44:55 Cena 290zł + koszt przesyłki.Czyli razem około 300-305zł.Tak przynajmniej mnie zapewniali. |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-01-23 01:22:20 Mam sportową wkładkę filtra K&N od kilku dni,ale w momencie jak ją zakładałem to spadł śnieg.Poczekałem troche,aż drogi wyschną,bo czułem,że na ekonomy światełku lepiej się zbiera,więc póżniej powinno też być lepiej.Dzisiaj byłem na autostradzie pojeździć i powiem,że pieniędzy niewyżuciłem w błoto.Autentycznie przez niektórych deklarowana różnica w osiągach okazuje się niebyć mitem.teraz już od 2.5tyś obrotów mam dość solidny przyrost momentu(1.9 JTD unijet ma podobną elastyczność |