BIG problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam wielki problem chodzi mi o docisk sprzegla do swojej skodzinki. Zalozylem razem z miskiem docisk od 120 i cos mi teraz jakby tarlo. Jakby sie docisk ocieral o skrzynie. Jest to mozliwe?
Ten docisk co wsadzilem sie rozni od taktego starego. Nowszy to takie sloneczko a ten stary to cos dziwnego bylo az trudno to opisac.

Pomozecie??

Juz nie pomoge poczolem sie obrazonyy

Wiem o co ci chodzi.To cos nie opisanego ,wyglada jak 3 palce ze sprezynkami.I nie wiem czy zamieniajac ten stary docisk na nowy(sloneczko) bdzie to chcialo chulac bez przerobek.Ale ja sie nie znam.W sobote beda specjalisci to sie zapytasz

Powinno pasowac miejsca tam jest dosc mozliwe że ociera ci o łozysko wyciskowe,zreszta nowy docisk jest bardziej plaski od starego tam sprezyny wystawały na okolo 2cm.Moze cos z łozyskiem .Moze do nowego typu docisku musi byc łozysko nowego typu z tego co pamietam to w ksiazce jest cos o tym.Musisz doczytac.a swoja droga to jaka tam masz tarcze fi 180 czy 190

to jest dobre pytanie sprawdze to i dam znac
A to ocieranie ustalo pewnie sie dotarlo

A prpos problem polegał na tym ze kolo zamachowe rozni sie w 105 i w 120 stary i nowy typ i dociski rowniez sie roznia. U sliwki załozony jest nowy typ docisku(szerszy) na stary typ kola zamachowego (rowniez szersze) i ztad wystapiło ocieranie docisku o kolniez skrzyni biegow. Jako ze kolniez jest ze stopu aluminium a docisk stalowy to docisk dotar sie w kolniezu i wszysto jest OK A roznice to sa groszowe sprawy w milimetrach Jezeli sie myle to skodziaze mozecie mnie pozwac z powodstwa cywilnego

Pozdrawwiam

No sprawdzałem w ksiązce i koła zmachowe sa zamienne tzn że nowy typ wchodzi bez problemu.Zreszta musi bo nie mogli zwiekszyc srednicy zewnętrznej bo rozrusznik nie współpracowałby.Srednica zwiększona jest tylko wewnątrz pod tarcze z fi 180 na 190.Wiec tarło cos innego