MotoNews.pl
9 Osłona wewntęrzna drzwi (36235/23) - PT

Osłona wewntęrzna drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Mam pytanie gdzie można kupić wewnetrzna osłone foliowa drzwi (ta miedzy tapicerka a blacha drzwi). Jest ona przyklejona do blachy drzwi jakimś kitem.
Szukam także taniego i dobrego lakiernika w okolicach Katowic lub Mikołowa.
Gdzie mozna kupić używana tylna półke (lub nowa) ta z zewnatrzna powłoka materiałową.

pozdrawiam wszystkich
markus

Ja ponawiam pytanie kolegi i dodaje...co to za kit? W ASO panowie wiedzą ze cos takiego jest ale, mowią ze nigdy nie sprzedawali...

A nie lepiej kupić w ogrodniczym kawałka grubej folii? chyba bedzie taniej, a wyciąć kształt to chyba nie poblem?
Ten kit to jak ktos przed chwilą napisał to sznur butylowy

Cześć

Zamiast folii polecam wykorzystanie cienkiej pianki (taka w którą zapakpwane są nowe lodówki, pralki itp - nie przepuszcza wody, tłumi dźwięki bardziej niż folia i daje się łatwo wyciąć w kształt oczekiwany. Do przyklejenia użyłem kleju w spraju, może też być silikon - koniecznie w spraju. Wystarczy psiknąć z 20 cm (osłonić koniecznie głośniki) i przycisnąć piankę. Trzyma i nie puszcza.

Jest to chyba najtańszy sposób. Folia przy odrobinie szczęścia do zdobycia za gratis a silikon lub klej ok. 15 PLN.

Miłej pracy

Cytat:
A nie lepiej kupić w ogrodniczym kawałka grubej folii?

Nielepiej. Ja tak zrobiłem i nie do końca jestem zadowolony. Trzeba wiedzieć co się kupuje - można kupić folię, która twardnieje przy ujemnych temperaturach. U mnie byla przyklejona na silikonie, ktory nie był w stanie skleić ją z blachą. Patent z pianką wydaje sie lepszy

Witam wszystkich
Mam pytanie gdzie mozna kupic ten smar butylowy lub klej silikonowy w spraju?
Dzieki za porady jednak zdecyduje sie na kupno folii isam sobie zrobie te osłony.

pozdrawiam Markus