Rejestracja (przekladka silnika) 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie:
posiadam 2 maluchy , na jednego(czerwony) mam umowe kupna, ma przeglad; na drugiego(bialy) mam umowe, ale niema przegladu
, zadnego z tych samochodow jeszcze nie zarejestrowalem.
I teraz chce przelozyc silnik z bialego( auto bez przegladu) do czerwonego, jak to najlepiej zrobic? pod wzgledem papierkowym, co zrobic z buda, ktora zostanie po wyjeciu silnika? trzeba ja zlomowac? jak to jest z wyrejestrowaniem auta z ktorego wyciaga sie silnik? a moze zamiast na cale auto spisywac umowe, spisac tylko na silnik?
prosilbym o pilna odpowiedz, bo do jutra bym musial wszystko wiedziec, a z tymi pi..... w urzedzie nie da sie dogadac , wg nich wszystko jest niezgodne z prawem
dzieki za pomoc.

Najlepiej chyba bedzie jak zapytasz o to widynka, bo on wymieniał bude w swoim bobie i już przeprawiał się przez bagno zwane "wydziałem komunikacji" Ale najpierw poczytaj sobie tutaj Sprawa wygląda chyba podobnie. Więc może znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania

dokładnie, będę siedziałe jeszcze trochę przy kompie.. jeśli ten temat ci nie rozjaśni wszystkiego, to pytaj, powinienem znać odpowiedź

kupuje innego malucha, przekladam silnik do tego nowego, ide z papierami do urzedu... musze przechodzic dodatkowy przeglad z tego tytulu - zmiana silnika... ? Cos jak przy swapie ?

ps: karmazyn stoi w tej samej okolicy co stary kaszelek? jesli to ten o ktorym myle, to ma jakis wyblakly kolorek ale moj nie jest lepszy

[ wiadomość edytowana przez: lunatyk dnia 2004-01-23 00:22:06 ]

tak, trzeba zrobić przegląd ze sprawdzeniem numerów silnika. potem z tym kwitkiem do urzędu

tak, widziałeś karmazyna zapewne jest brudny strasznie, a taki dziwny kolorek ma tylko tylna klapa (sprawia wrażeni zmatowionej do malowania). stawiając auto koło mnie trzeba liczyć się z tym, że po góra 3 dniach będzie brudne . a poza tym teraz go nie myję, bo nie mam czasu nim jeździć (studia )