MotoNews.pl
7 Stare fiaty - siedzenia (36239/27) - PT

Stare fiaty - siedzenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poszukuje czerwonego siedzenia przedniego kierowcy do DF klasyka - niestety moje bylo popekane, bede wdzieczny za info, jezeli ktos ma calosc czerownych lub innych w dobrym/bardzo dobrym stanie to tez nie pogardze

Mi to podchodzi bardziej pod gielde klubwa albo chociarz na ciekawostki z allegro niz tak poprostu pisac na forum o kupnie

oj kaman! to nie jest post "kupie zestaw akcesoriów tuninkowych do poloneza caro", tylko dotyczące czegos powazniejszego.
Proponuje załozyć przyklejony "poszukuję"

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

mam do sprzedania tylną kanapę czerwoną w stanie całkiem niezłym z podłokietnikiem oczywiscie

sorry, post mial byc w dziale ratujmy stare.... ale (przez przypadek) zamiast odpowiedz na post to nowy post i stalo sie,
moderator moze mnie tam przezucic, sam nie wiem jak to zrobic, sorry

Rys, jescze około dwa tygodnie temu na Strażackiej był komplet przód i tył piękne czerwone w dobrym stanie

Skoro masz popekaną tapicerkę na przednim siedzeniu to daj do tepicera a on wymieni skay na nowy oczywiście tego samego typu, gatunku i koloru. Dobre siedzenie będzie trudno znaleść a tak po wizycie u tapicera bedzie jak nowe

niestety jest to fiat z 1968 roku i takich obic juz nie ma i nie bedzie - objechalem pol Warszawy i caly Lublin

A ja miałem takiego Fiata (196 i nikt nie był zainteresowany częściami do niego, więc poszedł na złom.

Cytat:
2004-01-25 03:55:05, Rys1977 pisze:
niestety jest to fiat z 1968 roku i takich obic juz nie ma i nie bedzie - objechalem pol Warszawy i caly Lublin

W sklepie nie dostaniesz musisz dać ogłoszenie do gazety może ktoś ma na strychu takie obicie niekoniecznie od fiata ale materiałowo i gatunkowo takie samo.

one mialy takie bardzo specyficzne obicia, bylem juz u 5 tapicerow i kazdy mowil ze juz teraz nie ma narzedzi zeby tak zrobic jak bylo w oryginale,

szukam ja, szukaja znajomi i moze kiedys znajde

R

Ja mam krótkie pytanie odbiegające nieco od tematu czy oparcie tylnej kanapy z fiata 132 pasowało by do 125p rocznik 88, czy trzeba by jakieś przeróbki robić ? Pytam bo mam takie na oku

Dzięki i pozdrawiam

Szukam i ja Ale jestem na tropie...
Jakby co mam brązowy fotel do klasyka,prawy.Oparcie ze 132 moim zdaniem powinno pasować.

nie wiem czy bedzie pasowało. Do poloneza próbowalem załozyć oparcie od 132 - było ciut za szerokie - jak sie domkneło drzwi to wyginały sie boki oparcia. Ale samo siedzenie jest zaj... ładnie wyprofilowane (na 2 osoby) i z podłokietnikiem.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Właśnie o podłokietnik mi chodzi
Dzięki może jutro spróbuje sie do niego przymierzyć

Przeciez mozesz bezproblemowo założyć kanapę od klasyka i masz podłokietnik

A wiecie,ze w klasykach(przynajmniej tych z 72)bywały fotele obite materiałem,tylko boczki były ze skaju.