Jak to jest z tym ogrzewaniem????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam "posiadaczy tych pięknych samochodów" Ale mam problem i iemogę się z nim uporać. Opel omega A 2,3TD. Nagrzewnica gorąca, płukana. Obok agrzewnicy szczelina zatkana.A w samochodzie jak zimno było tak i jest. No musze powiedzieć że jak przejade się z 10-15 km no to można już siedzieć w ok. 15stopniach C. Niemam pomysłów.

czesc,
tez mam 2,3 DTR i ten sam problem, tzn mialem...
kilka dni temu kupilem srodek do odkamieniania (Super strong ) odkamienialem ja 3 razy po 20 min, pozniej plukanie pod cisnieniem i efekt dosc dobry, przy mrozach juz nie marzne w aucie

Ale jak to kiedys ktos powiedzial, pol-ciezarowke trudno dogrzac

Tak z czystej ciekawosci, ile Ci pokazuje wskazowka temp. silnika? tzn na ktorej kresce?
w ASO powiedzieli, w kazdej omedze A wskazowka oklamuje o 10 st. i powinna byc na pierwszej kresce... a jak wyjdzie z czerwonego pola to silnik ma 63 st.

Jak jest u Was?

Pozdrawiam

Co to za środek, ten "Super strong"?

pozdro
cezar acera

wskazówka u mnie pokazuje 75 stopni, no to jesli przekłamuje o 10 to u mnie jest mniejwięcej 85 ( no może troszke wyżej) ale wiem co na to poradzić żeby mi ona nieprzeszkadzała i pokazywała w końcu dobrze. Tylko niezastanawiałem sie czy będe miał dobry odczyt dla innych temperatur.

75st...? czyli ta pierwsza kreska, b oz tego co pamietam tylko przy 90 jest napisane ze jest to 90 st.

dzis dalem bestii nowy termostat tak dla pewnosci i jestem ciekawy co oznacza ta druga temp 92/107

temp 107 (czyli ta druga) to temp. pełnego otwarcia termostatu. Jak mam nowy i nic mi to niedało (mam taki sam termostat)

[ wiadomość edytowana przez: marcin13 dnia 2004-01-22 20:33:16 ]

No czas abym sie wtracil, nie chce mi sie juz pisać na temat tego co jest na desce a co jest w układzie chlodzenia.
Jest coś takiego jak wyszukiwarka i temat był wałkowany 100 razy Marcin poszukaj, a dowiesz(prawdopodobnie) się dlaczego masz tak u siebie.

Szymek sam u siebie dzis odkamienialem układ chłodzący, ale wielkiej poprway to niezauwazylem . A tak pozatym to sie troszke zastanawiam dlaczego umnie przewod doprowadzajacy z pompy ciecz do nagrzewnicy jest zawsze zimniejsza od rurki odpływowej........ Moze ktoś mi to powie. A moze ktos ma z was jakis obrazek jak te wszystkie rurki maja byc polaczone ( tak z ciekawosci)