MotoNews.pl
10 Dzisiejsze popoludnie, zmiana kol, itd.. O/T ;-) (36911/0) - PT

Dzisiejsze popoludnie, zmiana kol, itd.. O/T ;-)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wiec, dzis odebralem felgi od malowania (narazie 2) proszkowo na bialo, bylem zalozyc oponki, po drodze zahaczylem szrot zeby kupic dystanse 5mm od poldolota no i montaz ustawilem sie z madcarem kolo jego potworka (widac dokad trafil 1.1 forti'ego ) podnosnik hydrauliczy i wio. po zdjeciu kol widac co mam z przodu od prawie codziennego upalania na poligonie wszystko wyglada jak conajmniej lancer z rajdu szwecji, tony sniegu wszedzie dobrze ze nie mam ogrzewanego garazu bo bym powodz z tego zrobil. na felgi laczki michelina 135/70 , zupelnie inna jazda, 12" powedrowaly na tyl, 13ki juz zdjete i druga para felg jedzie na malowanie jutro. w tle widac 1.1 madcara generalnie milo spedzony czas, z takimi laczkami na przodzie zupelnie inna jazda, nawet w tych warunkach da sie skrecac i hamowac

pozdrawiam
ZoLtaR

----------------------------------------------------------------------------

fotki:

jakie "przydko" poharatane rączki ma ten "mechanik"
a to ten 1,1???ten slawny...stoi na moim parkingu...
jak zwykle dowiaduje sie ostatni

ps-rzeczywiscie hamuluje..i nawet skreca...ale nie obylo sie bez "duzego mlotka"...i robot blacharskich..jak zwykle przy zmianie kol w maluchu

spoko fele takie wlasnie chce sobie zalozyc. mozna wiedziec ile cie kosztowaly? z malowaniem i w ogole.

To ostatnie zdjecie to jakbym swojego widzial

Cytat:
2004-01-21 20:29:42, dejta pisze:
spoko fele takie wlasnie chce sobie zalozyc. mozna wiedziec ile cie kosztowaly? z malowaniem i w ogole.

5 felg nowek praktycznie - 200zl (kupilem 5 bo napewno jedna gdzies upale i pokrzywie, profilaktycznie 5 sztuk ) , malowanie 30zl / szt. Fele 4,5x13 od CC, oponka 135/70, zajefajna konfiguracja

mam pytanie: za malowanie 30 zeta, a to razem z czyszczeniem czy jak??bo powoli nadchodzi czas na zajecie sie moimi felami. dlatego chce je porzadnie wyczyscic. ile to kosztuje?? i gdzie w krakowie czyscza fele???
pozdrowki

ale zapewniamy ze to nie Twoj

Cytat:
2004-01-21 21:00:37, goorek pisze:
mam pytanie: za malowanie 30 zeta, a to razem z czyszczeniem czy jak??bo powoli nadchodzi czas na zajecie sie moimi felami. dlatego chce je porzadnie wyczyscic. ile to kosztuje?? i gdzie w krakowie czyscza fele???
pozdrowki

ta ze wszystkim, felgi byly praktycznie nowe, czarny ladny lakierek, 2 zawiozlem czyste, 3 sa brudne, stan cie nie obchodzi jak oddajesz, koles musial sie napocic z tym zeby to zmatowic i walnac tyle warstw zeby w ogole nie bylo czarnego widac tylko ladny bialy jak widac no fotach, wg mnie super cena bo samemu to meksyk zrobic to, bym sie zamachal tym papierem sciernym. poza tym koles maluje proszkowo i na to kladzie bezbarwny.

na proszkowe jeszcze bezbarwny ;/. - to zajebisty proszkowy musi byc ;/ - tak poza tym . . .to na zime takie manewry z malowaniem . .;| - no chyba ze w toruniu macie takie zwyczaje . .

Cytat:
2004-01-21 21:09:06, stasiu pisze:
na proszkowe jeszcze bezbarwny ;/. - to zajebisty proszkowy musi byc ;/ - tak poza tym . . .to na zime takie manewry z malowaniem . .;| - no chyba ze w toruniu macie takie zwyczaje . .

generalnie technika malowania tego mnie nie interesi, moze koles ma swoje wlasne sposoby na to, nie wiem. w kazdym badz razie efekt zajebisty i cena tez.

co do torunskich zwyczajow, no coz malowanie felg zima i prawie codzienne upalanie na poligonie to juz norma poza tym bedziemy gospodarzami zlotu, to zobowiazuje a tak serio torun jest zaglebiem antytuningowym i antysportowym, oprocz toru RC i paru KJSow w regionie nic tu sie nie dzieje, dlatego trzeba ambitnie ta sytuacje zmieniac

a po co dajesz dystanse obcierało czy co bo ja w moim też mialem felgi 5 cali i było git !!! nic nie tarło

dystanse po to zeby bylo szerzej , co do tarcia, tarlo w jednym miejscu ale to ze wzgledu na blotnik a wlasciwie jego rant ktory ma juz troche dosc zycia, pare strzalow z mlotka i jest git

bardzo ładnie wymalowane felgi , ja kupiłem nówki z zastavy ale sa popilate bede je sam malował pistoletem pochwale sie jak to zrobie

madcar gratuluje zakupu , jak sie spisuje sprzet ??

dobrze...za dobrze...troszke strach tym jezdzic...w tych warunkach...ale jakos daje sobie rade...

u nas w stalowej renowacja felgi czyli wyczyszczenie i lakierowanie proszkowe to koszt ok 20 - 30zł. Chociaz bardziej 30 bo 20 to znajomy dawal na wiosnezeszlego roku to pewnie ceny podniesli.

A robia to w Rial'u badz tez Alutech'u a moze StalSchmit nie wiem dokladnie w ktorym zakladzie bo nazwy mi sie myla , ale latwo to sprawdzic

Cytat:
2004-01-21 22:29:15, Madcar pisze:
dobrze...za dobrze...troszke strach tym jezdzic...w tych warunkach...ale jakos daje sobie rade...

ale nie byles jeszcze na poligonie w koncu czas rozdziewiczyc 1.1 na torunskiej ziemii

A jakie ET maja twoje felgi?? ja planuje kupic fele z SC ale 5 calowe bo maja wieksze ET + dystans 5mm z poldka. Na zimie nie zaklada sie dystansow, tym bardziej na snieg.

spoko spoko...jeszcze sie pojawie..ale oponki u mnie...to spadek...i nie sa w super stanie...

a co do zaklaania dystansow w zime...a myslisz ze po co je zalozyl zolt4r???wlasnie po to...

Cytat:
2004-01-22 00:29:51, rallyfilip pisze:
A jakie ET maja twoje felgi?? ja planuje kupic fele z SC ale 5 calowe bo maja wieksze ET + dystans 5mm z poldka. Na zimie nie zaklada sie dystansow, tym bardziej na snieg.

moje ? felgi CC 4,5x13" , ET 36,5 , imho najlepsze do oponek 135/70 (innych nie mam zamiaru montowac)

poza tym wieksze ET = felga bardziej wchodzi "w auto" wiec jak chcesz poszerzac to raczej felg z mniejszym ET sie szuka

Cytat:
a co do zaklaania dystansow w zime...a myslisz ze po co je zalozyl zolt4r???wlasnie po to...

heh, tak jest wlasnie po to. . .

A pomyślałęś o zabezpieczeniach na te piekne koła ? Bo 5 minut roboty i bedzie na bebnach stał.