Lada Samara na Kjs-ie we Wrocku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A więc, dzisiaj miała miejsce pierwsza runda pucharu hogi, odbyła się ona we Wrocławiu, aut było sporo od maluszków po Forda Sierre Cosworth, między tymi autami znalazła się Samarka chyba z Dzierżoniowa początek rejestracji DDZ... na przedniej szybie widniała nasza klubowa naklejka czyżby to któryś z naszych klubowiczów??? Ja niestety nie mogłem wystartować (nauka!!! ) ale nie mogłem nie pojechać na chwilę pooglądać i nie powiem całkiem było ciekawie, nawierzchnia niczym w Monte-Carlo raz śnieg, potem lód jeszcze gdzie indziej suchy asfalt. Wyniki cóż lekko mogą zdziwić gdyż I miejsce w generalce zajał Peugot 106 Rally a II i III.... maluszki zostawiając z tyłu dużo mocniejsze auta, tak więc impreza generalnie udana, następna eliminacja 22.II mam nadzieję że tym razem uda mi się wystartować!!!

Chciałem kiedyś przyjechać zobaczyć na Puchar Hogi do Wrocka, ale nic z tego narazie nie wyszło...tak na marginesie to jutro będę we Wrocławiu, mam zaliczenia. 31.I jest I Supersprint w Chorzowie ale nie pojadę go zobaczyć, bo akurat mam egzamin Życzę Ci Kornat, by Twoja Łada jak najszybciej pojawiła się na starcie eliminacji Pucharu! Podobno niezbyt ciekawe próby układane są na KJS-ach we Wrocku...prawda to?

To zależy na jakim kjsie tzn przez kogo organizowanym puchar hogi ma w sumie ciekawe proby, wymagajace technicznie ale i zarazem szybkie, co prawda organizacja troche kiepska ale trasy oki jak juz ruszysz swoja Ladna na oesy to przyjedz do Wrocka na hoge wtedy beda juz dwie Ladne!!! to byloby cos koniecznie musisz sie zjawic!!!

Kornat - nie pamiętam komu , ale wysyłałem koszulkę z naklejkami do Dzierżoniowa pewnie to ten Kolega
A co do maluszków- w dobrych rękach - to najlepsze auto na kręciołki Widzę to na KR ralyykrakow - jesłi trasa ustawiona jest nie za szybko - prawie zawsze wygrywają

mam nadzieję że moja też wystartuje. tak że będą trzy lady

Jeśli tylko będziecie planować jakiś wspólny rajdzik to dajcie cynka, pojade choćby do Wrocka, bo u mnie nie ma sie z kim porównać

No to widze że jest nas coraz wiecej super bo w Ladach moc!!! Mam nadzieje że się spotkamy kiedyś na KJS-ie i np pociśniemy na 5 Lad byłoby ekstra!!! A więc do zobaczenia!!!

Qrde- panowie- zaczyna się robić ciekawie
Na dokłądkę wczoraj z młodym znaleźliśmy niezłe fotki starych polskich rajdowych klasyków. Sa na stronie AK- polski

I jeszcze jedno

VFTS!!!! Czaaad!!!

No i ten borewicz tez niczego sobie!!! Wtedy to były rajdy, który to rok?

PS. Spójrzcie, jakie halogeny na poldas - HELLA!!! TO są klasyczne marki! Wspaniałe auta! Ciekawe kto sie powoził VFTS'ami z polaków?

No właśnie też mnie zainteresowało kto powoził VFTS-A?? kurde chciałbym się cofnąć w tamte czasy i zobaczyć te autka w akcji VFTS, może kiedyś się uda coś takiego zbudować.....

Nie wiem (jeszcze - kto powoził tym autem z nr 22, ale na innym zdjeciu widać ,że ma krakowskie numery
Ten polonez zresztą też. Konrad mówi,że ponoć jakiś czas temu jeździłą u nas jeszcze taka LADA . Kiedyś widzieliśmy też (ale jakieś pięclat temu- miałem jeszcze wtedy samarę ) pięknego czerwonego VFTS -a (ale nie wiem czy oryginał) stał przed nami na światłach i potem (jakby wiedział co chcemy zobaczyć - pięknie bokiem wszedł w Aleje Słowackiego
Ale nie wiem co się nią stało- może gdzies stoi - i gnija biedusia
Paweł

Podobno był w krakowie jeden czarny VFTS i jeszcze kilka lat temu regularnie przyjeżdżał na pas w Czyżynach...
a co do tego czerwonego to nie był VFTS tylko Łada 2107 2.0 turbo która potem była opisywana chyba w GT z tego co pamiętam
W każdym razie ruszyła "bokiem" i tyle ją widzieliśmy