6 sek do 120 :) ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mialem dzis dziwna sytuacje:
samochod stal 2 dni nieodpalany i po uruchomieniu predkosciomierz do 50-60km/h dzialal normalnie a potem wskazowka leciala jak szalona az do 140 ( co dawalo mniej wiecej 80km/h ) wprost proporcionalnie do wcisnietego pedalu gazu.
Fajnie to wygladalo i milo by bylo gdyby to byla prawda ale moze to objawy jakiejs awarii ?? moze ktos juz mial cos podobnego ??
pozdrawiam

to moze oznaczac ze linka juz niedługo padnie...tak mysle, identyczny objaw mialem dawno temu w beemce rekinie i to okazala sie linka

a zapomnialem dodac ze jak sie troszeczke rozgrzal to przestal tak fajnie przyspieszac czyli wszystko wrocilo do normy

Dziś rano stwierdziłem ten sam objaw plus warkot z pod deski. Po przejechaniu ok 12km i piąchy na deskę uspokoiło się, ale zobaczymy. Zastanawiam się jedynie czy to linka (oby!!!!!), czy nie dzieje się coś z prędkościomierzem. Ten warkot mnie zastanowił.Pozdr.

panowie wiec tak-warkot z licznika to moim zdaniem na 90% linka, np juz zaczyna pekac i poprostu sie rozdwaja i hałasuje, przerabiam to wlasnie w polonezie (to samo) a poza tym licznik zaczyna wariowac

a może ,,ten typ tak ma??'' u mnie było dziś dokładnie tak samo przy 70 było 140 i hałas. uspokoiło się jak się rozgrzał.

A ja w zyciu tego nie mialem ( a wozik ma 6 lat )

Ja mam warkotanie pod deska odkąd kupiłem espero (niecałe 3 lata) po przejechaniu ponad 65tys.km warkocze dalej. Domyslam sie ze to linka ale hałasuje tylko przy rozpedzaniu auto i tylko do predkosci ok 50-60 km/h. Te linki to nie wiem z czego robią w tym espero?? Przez ten czas w polonezie wymieniałem linke 4 razy

Wczoraj jechałem 190km/h !!!!!!!!! Chyba tak zostawię