| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lee GF8 Katowice | 2003-08-26 13:24:29 witam!
kupilem sobie 5.000 km temu galki firmy SIDEM i prawa padla... i to na cacy, a lewa tez juz nie jest nowa czy znacie jakas 'wytrzymala' firme??? bo w ofertach spotkalem jeszcze: TRW, IRD, RST. co mozecie mi polecic? i zastanawiam sie czy to przez nizszy zawias?? |
Lee GF8 Katowice | 2003-08-28 12:17:19 kupilem wlasnie RST jako ze cena 35 nie odstraszala...
teraz przetestuje... a mam pytanie co moze wplywac na szybsze zuzywanie sie galki?? bo u mnie zawsze prawa szybciej sie psuje... |
KUKI BMW5 warszawa | 2003-08-28 12:22:03 zwasze prawa strona sie szybciej zuzyje czy to końcówki czy amory ponieważ prawą stroną sie zawsze zjeżdża na pobocze czy wpada na studzienki deszczowe itp. |
Lee GF8 Katowice | 2003-08-28 12:49:42 oczywiscie za sztuke 35zł...
ale ladnie mi to wytlumaczyliscie... ze tez o tym nie pomyslalem... |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2003-08-28 20:33:47 Ja kupiłem końcówkę drążka jakiegoś poskiego producenta. Na początku - tuż po wymianie było wsio ok. Po tygodniu słyszałem znajome stuki. Podjechałem na diagnostykę i przeżyłem szok. Wymieniana końcówka nadaje się do wymiany!!! Zastanawiam się czy to wogóle możliwe, może nie została ona zmieniona ?? W każdym razie kupiłem inną "Federal Mogul" a tamtą zamierzam reklamować, tylko kto zwróci mi koszt wymiany? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-01-27 23:08:38 Panowie! Tera ja! Pytanie za 100 pkt!-czy możecie polecić jakieś konkretne firmy–producentów „sworzni” układu kierowniczego?? Przy okazji „zabawy” i testów na nowoczesnej ścieżce diagnostycznej Mr Diagnosta wykrył minimalny acz jednak już wykrywalny luz końcówki drążka kierowniczego. No i zamierzam wymienić niezwłocznie! –tylko co kupić??...np. w ofercie InterCars znalazłem zamienniki firm FEBI, OCAP, MOOG i POLAUTO....ale mnie NIC to nie mówi!! Pomóżcie! P.S. ten niby dobry SIDEM czy jak mu tam jest firmą którą mi z góry odradził mechanik jak pytałem o to co kupić!!...chyba polecał FEBI ale więcej nie pamiętam |
KUKI BMW5 warszawa | 2004-01-28 11:12:34 JA W ZESZŁYM TYGODNIU ZAŁOŻYLEM MOOG'A I PO WCZORAJSZYM SPRINCIE
ZNOWU COS ZACZELO STUKAC ALE JESZCZE NIEWIEM CO A ODGŁOS PODOBNY DO TEGO PRZED WYMIANĄ |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-01-28 19:17:47
A to ciekawe!!. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-28 21:02:55 TO ILE WY MACIE PRZEBIEGÓW W TYCH ESPERAKACH??????????? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2004-01-28 23:25:18 Czarek, mam 73 kkm ale kiedyś przypierd....w taką dziurę, że myślałem że przód w niej został...myślę, że ten szlag się bardzo przyczynił do tego....dziwne, ze tylko tyle! |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-29 23:01:44 no to bogdan miałes szczescie ja jak przyj...m polonezem na gliwickiej w dziure to mi pekł sworzen i skrzywiłem drązek stabilizacyjny i urwałem drązek reakcyjny niezle za to poplynołem (za kare przez miesiąc nie mogłem jezdzic polonezem) |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-01-30 00:19:33 W takich sytuacjach wzywa sie policję, spisują oni protokól i do zarządcy drogi po odszkodowanie! |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-30 19:34:42
Robert s z nimi nie wygrasz |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-01-30 21:15:15 Do Czarka.
No niby wszystko cacy. Ale czy w tym przypadku NIE STUKAJĄ = NIE ZUŻYWAJĄ. Raczej nie. A jeśli SIĘ ZUŻYWAJĄ (a tak) to co jak się rozepną. U mnie STUKAJĄ = WYP... z samochodu. Bo to nie centralny zamek chodzi to OK, nie chodzi - nie tragedia. W końcu wożę tym samochodem troje najbliższych osób. Pozdrawiam |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-30 21:30:47
Wiem ze sie zuzywaja ale jak byłem na diagnostyce we wrzesniu (przebieg ok 100tys.km.) okazało sie ze wszystko ok |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2004-01-30 21:47:44 widzisz ja kalkuluję tak:
Jeśli ktoś twierdzi że trzeba wymienić alternator bo JEST NIENAPRAWIALNY - to p.. bzdury. ale jeśli część składa się z dwuch elementów których spasowanie świadczy o jakości to już inna spprawa. Co do diagnostów powiem jedno: jeżdzę (służbowo) takim zabytkiem KIA CERES i na ostatnim przeglądzie otrzymałem informację: końcówka drążka prostego do wymiany, lewa równoległego ma luz ale nie stuka będzie do wymiany za jakiś czas. Na koniec informacja - przegląd przeszedł (bez dodatkowej złotówki!!!) Wszystko to kwestia POLITYKI - końcówka to tylko 35zł(stać na konia stać na lejce) |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-30 21:56:15 ok spoko ale ja nie jezdze na przeglady rejestracyjne auto sprawdzałem z ciekawosci u znajomego gałki nie maja luzu w aucie jest w 100% fabryczne!!! Chciałbym zeby tak było z karoserią i innymi elementami nadwozie! jedyny minus mojego auto spalanie ale to juz inny temat! |