Muzeum Techniki w Wawie- wystawa aut sportowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hek mam pytanko do kolegów z Warszawy- czy możecie mi powiedzieć na jakiej ulicy( i jaka dzielnica) jest muzeum techniki???
Właśnie się dowiedziałem,że jest tam aktualnie wystawa samochodów sportowych z lat siedemdziesiątych(ale nie tylko).
W środę jadę do Wawy i być może wezmę Konrada i Fleszera, którzy chętnie by to zobaczyli.Ponoć jest tam polonez zbudowany na częścia Lancii stratos , fiat 124 abarth, pf.125 monte carlo i parę innych ciekawostek. Kto wie gdzie to jest???A może ktoś z Was już tam był???
Pozdr
Paweł

Muzeum Techniki znajduje się w Pajacu Kultury i Nauki.

No coś ty????No to nie będę miał problemów z trafieniem
THX - za info
Paweł

Witam

Paweł, ja co prawda warszawiak to taki tylko troche , bardziej łikendowy, ale już Ci cytuję Mariusznie:
"Ja nie znam dokładnego adresu, ale jest to niedaleko od Ronda ONZ na ul. Żelaznej. Z ul. Prostej skręca się w Żelazną w kier. Al. Solidarnowści. To jest prawie zaraz za zakrętem po lewej stronie. "
Inaczej to Fabryka Norblina
mam nadzieję że łatwo trafisz,. ja trafiłem tam od razu wedle tego opisu, chociaż nie wtedy niestety kiedy był spot miedzyklubowy

dzięki - wiem gdzie jest żelazna(jest tam taki sklep z metalami nieżelaznymi) - Własnie tak mi się wydaje ,że ostatnio jak byłęm w Warszawie (sroda) to gdzieś widziałem taki muzeum tylko kompletnie nie moge sobie przypomniec gdzie to było- ale taraz coś mi żwita - czyli gdzie W pa łacu kultury czy to w tej fanryce norblina???

Muzeum Techniki jest w Pałacu Kultury, a na Żelaznej jest Muzeum Motoryzacji (czy jakoś tak), które jest chyba oddziałem tego z PKiN... No w każdym zrazie samochody i motory zabytkowe są na Żelaznej, a w PKiN jest ogólnie technika (w tym także, ale w niedużym zakresie, motoryzacja).
No... jak namieszać, to namieszać

Big Thx Mariusznia

W kązdym razie - jesłi tylko Konrad wyzdrowieje(bo torchę przeziębiony)-pojedziemy.A tej Żelazne do PKIN przecież niedaleko

Witam
Może i namieszałem okrutnie, a moze i nie, ów rzeczony Poldek-Stratos, stoi wg Kolegów z Klubu Poldka właśnie w Norblinie, na Żelaznej, tylko nie jest eksponowany ciągle i trzeba o niego pytac , tam tez chyba stoja inne sportowe furki o które pytał Paweł

Wiem, ze już musztarda po obiedzie, ale część wystawy z Muzeum Przemysły na Żelaznej została na ten czas (od 5.02 do 8.02) przeniesiona do Muzeum Techniki PKiN na wystawę pt. "Szybciej, sprawniej".